Nu scapa de puscarie. DNA a finalizat procedurile, Sorina Pintea este trimisa in judecata pentru luare de mita

news

DNA a anuntat, joi, ca fostul ministru PSD al Sanatatii, Sorina Pintea, a fost trimisa in judecata pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatei PINTEA SORINA, la data faptei manager al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, judetul Maramures, pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata (doua acte materiale).

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect „proiectarea si executia lucrarilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenta «Dr. Constantin Opris» Baia Mare”, incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi in incinta unitatii medicale pe care o conducea, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu ca manager si ordonator de credite.

In data de 28 februarie 2020, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

In cauza s-a instituit masura sechestrului asiguratoriu asupra a doua terenuri ce apartin inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Anterior sesizarii instantei de judecata cu prezentul rechizitoriu, procurorii anticoruptie au incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu o persoana fizica, in sarcina acesteia fiind retinuta infractiunea de complicitate la luare de mita in forma continuata.

Mai mult despre:

Comentarii: