„Nu scapa!”. Primarul din Vaslui desfiinteaza Politia Locala: „Dau prea multe amenzi, asta e mod de rezolvare?”

news

Primarul orasului Vaslui, Vasile Paval, a anuntat, miercuri, ca vrea sa desfiinteze Politia Locala. Acesta este nemultumit de numarul mare al amenzilor pe care le dau politistii locali din Vaslui, explicand ca ar trebui sa faca si prevenire. O initiativa similara a avut primarul din Darabani.

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval, a anuntat miercuri ca doreste desfiintarea Politiei Locale din oras, din cauza ca angajatii acestei institutii dau prea multe amenzi, iar cele mai multe nu ajung sa fie platite.

„Nu scapa! Sunt al doilea primar care semneaza desfiintarea lor. Le-am spus ca in activitatea lor sunt si masuri de preventie, . (…) Cel mai simplu e sa dea o amenda. Si amenzile afecteaza bugetul, nu le poti incasa, te inscrii cu sume. E o intreaga tevatura. Lor le este simplu sa spuna ca au dat amenzi. (…) Acesta e mod de rezolvare? Ce sa comentez, o iau ca atare. Sunt colegii mei, sa ne traiasca, altcineva sa nu-i doreasca”, a declarat Vasile Paval, citat de Mediafax.

Aceasta este al doilea primar din zona Moldovei care a anuntat ca vrea sa desfiinteze Politia Locala. La sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, primarul orasului Darabani, din judetul Botosani, a cerut Consiliului Local desfiintarea acestei institutii si trasformarea politistilor locali in agenti de paza.

Mai mult despre: ,

Comentarii: