Nu scapati! Avocata lui Kovesi la CEDO: „Toti cei care au fost batuti pe 10 august 2018 se pot adresa CEDO”

news

Nicoleta Popescu, avocata care a reprezentat-o cu succes pe Laura Codruta Kovesi in fata CEDO, anunta ca orice persoana care a depus plangere penala in urma represiunii brutale din 10 august 2018 din Piata Victoriei se poate adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului.

„Dosarul violentelor din 10 august 2018, clasat definitiv, poate fi atacat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului daca procedurile judiciare nu au fost respectate sau daca nu a existat o ancheta efectiva in acest dosar”, a spus Nicoleta Popescu la RFI.

„Se va analiza in ce masura probatoriul administrat are elemente care sa concluzioneze ca a fost o ancheta efectiva sau nu si asta va fi apreciat de CEDO. Procedural, daca partile vatamate nu au fost audiate sau nu s-au administrat probele administrate de ambele parti, sunt indicii de incalcare a articolului 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Fiecare persoana care a depus o plangere se poate adresa CEDO”, a aprecizat avocata.

Sapte organizatii civice au anuntat ca fac demersuri pentru deschiderea unui proces la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis definitiv ca fostii sefi ai Jandarmeriei scapa de orice raspundere penala privind interventia in forta a jandarmilor la mitingul din 10 august.

Europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR), care a fost batut pe 10 august 2018 de jandarmi la protestul din Piata Victoriei, a facut un apel la toti cei care sunt parte in dosar ca si el sa se uneasca pentru o actiune comuna la Curtea Europeana A Drepturilor Omului (CEDO).

”Astept mesajele voastre la adresa vlad@vladgheorghe.ro – cu cat suntem mai multi, cu atat actiunea noastra este mai puternica.”, a transmis acesta pe Facebook.

”Odata publicata motivarea vom avea o directie mai clara privind actiunea noastra. Actiunea nu va presupune niciun cost pentru doritori, iar datele voastre vor fi folosite exclusiv pentru 10 August. Aveti incredere ca nu s-a terminat – o lume intreaga a vazut ce au fost in stare Dragnea, Carmen Dan, Speranta Cliseru si sefii Jandarmeriei sa faca impotriva cetatenilor pasnici: copii, femei, persoane in varsta, cu dizabilitati, oameni cu mainile ridicate ca mine care doar protestau impotriva infractorilor. Lupta pentru justitie continua si vinovatii vor plati! Trebuie sa fim uniti si sa ne cerem DREPTATEA pe toate caile!”, scrie europarlamentarul USR.

Comentarii: