”Nu se schimba nimic referitor la pensii”. Florin Citu anunta ca majorarea pensiilor cu 40% ramane prevazuta in buget

news

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a prezentat miercuri prima rectificare bugetara din acest an. El declarat ca Guvernul „in niciun caz” nu va creste taxe anul acesta.  El a precizat  ca majorarea pensiilor cu 40% ramane prevazuta in buget.

„In niciun caz nu vom creste taxe in acest an. Lectia principala a crizei din 2008-2009 a fost exact aceasta: nu cresti taxele si dobanzile in perioada de criza pentru ca ar insemna o frana majora pentru economie. Din contra, injectam lichiditate in sistem, asa cum am facut si pana acum. Platim facturile la timp pentru companii, am rambursat 4 miliarde lei TVA, in aprilie rambursam TVA anticipat ulterior. Deci mergem contrar acestei idei”, a mentionat ministrul Finantelor, intrebat fiind daca Guvernul ia in calcul cresterea unor taxe pentru firme sau populatie pana la finalul anului pentru a tine sub control deficitul.

De asemenea, Ministrul Finantelor a mai spus ca, prin plata somajului tehnic se doreste sustinerea in continuare a cetatenilor care trec prin aceasta perioada dificila.

„Venim cu proiecte pentru faza a doua. Sunt mai multe discutii care se refera la plata chiriilor. Deocamdata nu este nimic materializat. Acest proiect nu este la Ministerul Finantelor Publice”, a mai spus Florin Citu.

Conform proiectului prezentat de ministrul Finantelor, la rectificare primesc bani Sanatatea si Munca. De asemenea, 1 miliard de lei merge in plus si la Dezvoltare pentru proiecte de investitii. Deficitul din acest an este preconizat de Ministerul Finantelor la 6,7%.

Florin Citu a mai spus ca in rectificare ”nu se schimba nimic referitor la pensii”, ceea ce inseamna ca ramane valabila prevederea legata de cresterea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie 2020.

Mai mult despre:

Comentarii: