Nu se taie, creste. Premierul Orban anunta marirea salariului minim de la 1 ianuarie

news

Premierul Ludovic Orban a dat asigurari ca salariul minim pe economie va creste, dar nu a precizat cuantumul cu care va fi majorat, aratand ca, in prezent, se face o analiza care ia in calcul propunerile sindicatelor si patronatelor.

„Sigur ca patronatele sustin in cea mai mare parte propunerea noastra. In ceea ce priveste sindicatele, au venit cu niste propuneri pe care le analizam, dar ele vor sta mai degraba la baza discutiilor ulterioare pe care le vom avea in cursul anului viitor pentru a defini mecanismul legal prin care se va stabili cresterea salariului minim. Am retinut dorinta unora de a ne baza pe prognoze pe anul care urmeaza. Sigur ca de multe ori prognozele… Va dau numai un exemplu: bugetul pe 2019 a fost construit pe o prognoza de crestere economica de 5,5 % si in realitate cresterea economica pe 2019 probabil va fi in jur de 4 %”, a declarat Orban la finalul evenimentul de lansare a bancnotei aniversare cu tema „Desavarsirea Marii Uniri – Ion I. C. Bratianu”, citat de Agerpres.

Intrebat daca salariul minim va creste de la 1 ianuarie, Orban a raspuns: „Va creste. Facem analize si punem in modelul nostru propunerile care au fost formulate, in special de confederatiile sindicale, si vom lua o decizie sper cat mai repede”.

Seful Guvernului a precizat ca exista foarte multi factori care influenteaza cursul de schimb leu-euro. „Se stie ca decembrie este o luna in care creste consumul. Noi avem un deficit comercial extrem de mare. Nevoia de produse din import in luna decembrie creste foarte mult si din cauza asta exista o cerere foarte mare de euro care creeaza o tensiune asupra cursului de schimb leu-euro”, a argumentat Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: