Categories: life

Nu stim, dar sunt mereu langa noi. De ce oamenii buni SUFERA cel mai mult

Viata ne testeaza in fiecare zi. Si din motive pe care nu le cunoastem, fiecare dintre noi primeste un test diferit.

Unii se chinuie cu analiza matematica, in timp ce altii sunt testati la matematici de baza. Oricare ar fi cazul, fiecare dintre noi trebuie sa se descurce cu ce ii este dat. In ultima instanta, tot ce primim este aleatoriu. Genetica, locatie sau statut financiar, totul tine de noroc.

Totusi, indiferent de ce ne arunca viata in fata, fiecare dintre noi decide daca este victima sau supravietuitor. Noi suntem cei care controlam daca viata ne face mai buni sau mai rai. Iar cei ce aleg sa fie mai buni, supravietuitorii, sunt cei mai puternici.

Elisbeth Kubler-Ross, psihiatru si scriitor elvetian, a spus la un moment dat: „Cei mai frumosi oameni pe care ii cunoastem sunt cei care au cunoscut infrangeri, au cunoscut suferinte si lupte, au suferit pierderi, dar si-au gasit iesirea din acele genuni. Acesti oameni au o apreciere, o sensibilitate si o intelegere a vietii care ii umple de compasiune, bunatate si o iubire adanca. Oamenii nu sunt intamplator frumosi.”

Cu alte cuvinte, oamenii nu se nasc buni, ci devin asa.

Oamenii buni aduc lumina in lume pentru ca au un trecut intunecat. In lumea intunecata din care vin, oamenii buni folosesc atitudinea pozitiva ca pe o lanterna, pentru a crea mai multa lumina. Acestia au avut deseori foarte mult ghinion. S-au trezit in situatii distructive, care le-au facut mult rau, precum prezenta persoanelor toxice in familie sau saracia. Insa ei au invatat nu doar sa reuseasca in viata, ci si sa treaca peste toate acestea. Au invata sa prinda din urma o lume care nu pare a astepta pe nimeni.

Oamenii buni iubesc cel mai intens pentru ca au fost raniti cel mai mult. De ce se intampla asta? Pentru ca cei care au avut inimile frante din dragoste stiu cat de grea este revenirea si nu doresc ca alti oameni sa treaca prin aceleasi experiente.

Oamenii buni au inteles din experieta ca dezavantajele sunt doar oportunitati pentru a creste. Este foarte posibil ca unii oameni buni sa fi fost pesimisti. Insa, de-a lungul timpului, trecand prin tot felul de experiente, au invatat sa fie pozitivi. Probabil au realizat ca orice pare a-i trage in jos in viata, intr-un final se poate transforma intr-o treapta catre succes. Sau poate avand grija de un frate alcoolic, au invatat ce inseamna empatia si rabdarea necesare pentru a avea grija de o asemenea persoana. Multi terapeuti au invatat de la varste fragede cum sa relationeze cu oameni indurerati.

Oamenii buni nu vor ca alti oameni sa fie raniti asa cum au fost ei insisi raniti. Oamenii buni probabil ca au fost tachinati din cauza pistruilor, sau a urechilor mari, sau poate din cauza acneei. Sau poate ca o dizabilitate fizica ii face invizibili pentru ceilalti oameni. Sau poate chiar o dizabilitate invizibila ii face sa nu primeasca grija de care au nevoie. Si pentru ca ei stiu ce inseamna suferinta, nu vor ca altcineva sa o simta. Bunatatea apare la oameni care au cunoscut cruzimea. In loc sa ii hartuiasca pe altii, oamenii buni sparg natura ciclica a insensibilitatii. Vor ca oamenii din jur sa se simta frumosi si siguri pe ei, nu urati si indurerati.

Oamenii buni aleg sa fie supravietuitori care ii ajuta pe altii sa se mentina la suprafata. Ei pot face fata oricarei situatii pe care viata le-o ridica in fata. Ei stiu ca pot supravietui oricarei probleme, pentru ca deja au facut-o. Toate cicatricile lor sunt doar dovezi ca se pot vindeca de orice rani noi.

In cursa vietii, cei mai multi oameni se concentreaza doar pe ei insisi. Insa oamenii care au suferit, au grija si de cei care trec prin experiente similare. Ei devin mana de ajutor pe care si-ar fi dorit sa o aiba.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ionut Constantin

Share
Published by
Ionut Constantin

Recent Posts

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

8 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a facut gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

8 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

8 ore ago

Fermierii, manifestatii masive in Polonia. Si agricultorii romani pregatesc „proteste ample”

Mii de fermieri polonezi au manifestat ieri impotriva reglementarilor in materie de mediu ale UE,…

8 ore ago

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

5 ore ago

Seful campaniei PNL: „PSD a coborat in Moldova sub 30%, sa-i dea Dumnezeu sanatate domnului Ciolacu”

Coordonatorul PNL pentru alegerile locale, deputatul Florin Roman, a declarat sambata, la prezentarea candidatilor din…

5 ore ago