„Nu suntem de acord ca Romania sa aiba un guvern condus de o marioneta”. Basescu arata cat de grav au fost incalcate atributiile presedintelui Romaniei

politica

Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat, luni, PMP va vota orice motiune de cenzura pentru ca nu este de acord ca Romania sa aiba „un guvern condus de o marioneta”, afirmand insa ca anticipeaza un esec al motiunii de cenzura.

„Oricine depune motiune de cenzura are sprijinul nostru. (…) Nu suntem de acord ca Romania sa aiba un guvern condus de o marioneta”, a declarat presedintele PMP, Traian Basescu, la Romania TV, intrebat daca va sustine o motiune de cenzura indreptata inpotriva Vioricai Dancila.

Traian Basescu a afirmat ca Guvernul a incalcat atributiile presedintelui Klaus Iohannis prin faptul ca nu l-a informat ca in sedinta Executivului se va discuta despre mutarea ambasadei la Ierusalim, lucru care i-ar fi permis sefului statului sa participe la sedinta, asa cum prevede Constitutia.

„Cei de la Cotroceni nu au fost informati (…) Presedintele a fost informat ca se discuta in sedinta de Guvern problema mutarii ambasadei la Iersusalim ca sa fie prezent? (…) Nu a fost informat. Este o incalcare grava a atributiilor presedintelui de catre Guvern”, a sustinut Basescu, cu privire la argumentele care ar putea sprijini o motiune de cenzura.

Traian Basescu s-a aratat sceptic in privinta sanselor de reusita pe care le-ar putea avea o motiune de cenzura depusa de PNL. „Eu anticipez un esec la motiunii de cenzura (…)”, a spus Basescu, citat de Mediafax.

Liderul PMP a precizat ca desi PNL poarta discutii cu Victor Ponta, acesta are doar opt parlamentari neafiliati, un numar insuficient pentru ca motiunea de cenzura sa treaca.

Klaus Iohannis a cerut, vineri, demisia premierului Viorica Dancila.

„Eu retrag increderea doamnei Dancila. Dupa cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ 3 luni de atunci, 3 luni dupa care pot sa trag o concluzie. Doamna Dancila nu face fata pozitiei de Prim-ministru al Romaniei si transforma astfel guvernul intr-o vulnerabilitate pentru Romania. De aceea, solicit public demisia doamnei Dancila din functia de Prim-ministru al Romaniei”, a spus presedintele Iohannis.

In replica, Viorica Dancila a anuntat, tot vineri, ca nu are niciun motiv sa isi dea demisia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: