„Nu suntem in razboi”. Teodosie exclude infiintarea unui centru de vaccinare la Catedrala Neamului

news

IPS Teodosie al Constantei anunta la Romania TV ca este exclusa infiintarea unui cebtru de vaccinare la Catedrala Neamului  intrucat „Biserica nu este anexa institutiilor sanitare”. 

„Biserica nu este anexa institutiilor sanitare. Sa nu amestecam lucrurile. Sunt destule cladiri unde se poate face vaccinare. Avem unde sa ne vaccinam, nu se cuvine in Catedrala Nationala sa facem vaccinare. Acolo e santier”, a declarat IPS Teodosie la RTV,

Intrebat de ce nu este de acord, avand in vedere ca pe timpul razboiului bisericile au devenit spitale, IPS Teodosie a precizat ca noi nu suntem intr-un razboi.

„Una este in timp de razboi si alta e in timp de pace. In timp de razboi, bisericile au fost adaposturi, au ajutat pe multi oameni care au avut nevoie. Preotii au sarit in ajutor. Cronicile ne spun asta”, a mai spus IPS Teodosie.

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sanatate, a declarat in urma cu doua zile ca Biserica ar trebui sa se implice in campania de vaccinare, fiind o chestiune de sanatate publica. „Cum ar fi sa avem un centru de vaccinare in Catedrala Neamului? Cum ar fi sa-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonand o asemenea campanie?”, se intreaba el.

Emanuel Ungureanu a declarat, la RFI, ca Maratonul de Vaccinare din Bucuresti a fost o actiune foarte reusita, dar insuficienta.

„E nevoie de mult mai mult decat aceste maratoane, e nevoie de o mobilizare exemplara la sate, de caravane ale medicilor care sa mearga in sate, e nevoie de primari, de preoti. Din pacate, nu l-am vazut inca pe Patriarhul Daniel vaccinandu-se, nu am vazut preoti foarte multi care sa faca acest gest, pentru a indemna cat mai mult populatia in varsta si cu comorbiditati sa fie pe primele locuri”, a afirmat el.

El a sustinut ca si-ar dori ca Biserica sa se implice mai mult in campania de vaccinare.

„Sa va dau un exemplu: in Franta, am vazut centre de vaccinare in tot felul de biserici, am vazut in moschei, in catedrale catolice. Cum ar fi sa avem un centru de vaccinare in Catedrala Neamului? Cum ar fi sa-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonand o asemenea campanie? Pana la urma, influenta Bisericii in societate este foarte mare si ar trebui sa vedem aceasta implicare pentru o chestiune de sanatate publica”, a continuat Ungureanu.

Emanuel Ungureanu a atras atentia ca la sate sunt probleme mari in ceea ce priveste vaccinarea.

„E nevoie de un efort mare in zona rurala, acolo avem probleme mari cu vaccinarea, avem mari probleme cu informarea cetatenilor si o implicare a Bisericii consistenta in aceasta campanie ar ajuta enorm”, a declarat el.

Mai mult despre:

Comentarii: