news

„Nu suntem in razboi”. Teodosie exclude infiintarea unui centru de vaccinare la Catedrala Neamului

IPS Teodosie al Constantei anunta la Romania TV ca este exclusa infiintarea unui cebtru de vaccinare la Catedrala Neamului  intrucat „Biserica nu este anexa institutiilor sanitare”. 

„Biserica nu este anexa institutiilor sanitare. Sa nu amestecam lucrurile. Sunt destule cladiri unde se poate face vaccinare. Avem unde sa ne vaccinam, nu se cuvine in Catedrala Nationala sa facem vaccinare. Acolo e santier”, a declarat IPS Teodosie la RTV,

Intrebat de ce nu este de acord, avand in vedere ca pe timpul razboiului bisericile au devenit spitale, IPS Teodosie a precizat ca noi nu suntem intr-un razboi.

„Una este in timp de razboi si alta e in timp de pace. In timp de razboi, bisericile au fost adaposturi, au ajutat pe multi oameni care au avut nevoie. Preotii au sarit in ajutor. Cronicile ne spun asta”, a mai spus IPS Teodosie.

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sanatate, a declarat in urma cu doua zile ca Biserica ar trebui sa se implice in campania de vaccinare, fiind o chestiune de sanatate publica. „Cum ar fi sa avem un centru de vaccinare in Catedrala Neamului? Cum ar fi sa-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonand o asemenea campanie?”, se intreaba el.

Emanuel Ungureanu a declarat, la RFI, ca Maratonul de Vaccinare din Bucuresti a fost o actiune foarte reusita, dar insuficienta.

„E nevoie de mult mai mult decat aceste maratoane, e nevoie de o mobilizare exemplara la sate, de caravane ale medicilor care sa mearga in sate, e nevoie de primari, de preoti. Din pacate, nu l-am vazut inca pe Patriarhul Daniel vaccinandu-se, nu am vazut preoti foarte multi care sa faca acest gest, pentru a indemna cat mai mult populatia in varsta si cu comorbiditati sa fie pe primele locuri”, a afirmat el.

El a sustinut ca si-ar dori ca Biserica sa se implice mai mult in campania de vaccinare.

„Sa va dau un exemplu: in Franta, am vazut centre de vaccinare in tot felul de biserici, am vazut in moschei, in catedrale catolice. Cum ar fi sa avem un centru de vaccinare in Catedrala Neamului? Cum ar fi sa-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonand o asemenea campanie? Pana la urma, influenta Bisericii in societate este foarte mare si ar trebui sa vedem aceasta implicare pentru o chestiune de sanatate publica”, a continuat Ungureanu.

Emanuel Ungureanu a atras atentia ca la sate sunt probleme mari in ceea ce priveste vaccinarea.

„E nevoie de un efort mare in zona rurala, acolo avem probleme mari cu vaccinarea, avem mari probleme cu informarea cetatenilor si o implicare a Bisericii consistenta in aceasta campanie ar ajuta enorm”, a declarat el.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Scripcaru sau Coliban? Sondaj PSD-ist la Brasov, cine ar castiga alegerile pentru Primarie. PSD il sustine pe fostul primar penal George Scripcaru

Presedintele PSD Brasov, Marius Dunca, a anuntat joi ca organizatia sa a realizat un sondaj…

2 ore ago

SUA testeaza o drona supersonica pentru a concura cu China. Beijingul sustine ca a ajuns la Mach 16 – Video

Compania americana Venus Aerospace a anuntat ca a testat cu succes un motor cu detonare…

2 ore ago

Barbati deghizati in femei au talharit bucuresteni atrasi de anunturi pe site-uri de escorte

Caz mai putin obisnuit de talharie in Capitala. Mai mjulti barbati deghizati in femei au…

4 ore ago

Batalia pe cipuri. Presedintele Xi i-a transmis premierului olandez: „Nicio forta nu poate opri avansul tehnologic al Chinei”

Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi oprit, i-a spus presedintele chinez Xi Jinping premierului…

3 ore ago