“Nu suntem o natie de sclavi”. Garcea de la Vacanta Mare este noul capitan al negationistilor

news

Cateva zeci de persoane s-au adunat, duminica, in Piata Victoriei pentru a protesta fata de legea carantinei.

Participantii au scandat „Demisia! Demisia!”, „Noi nu suntem o natie de sclavi!”, „Libertate! libertate!”, „Hai in piata!”. Printre cei care au tinut discursuri s-a aflat si Mugur Mihaescu, proprietar a doua terase in Centrul Vechi din Bucuresti si consilier al Gabrielei Firea.

”Nu mi-a fost frica atunci (in 1989) nu mi-e frica acum! Sa aparam cu totii Romania. Sa nu ne mai invrajbim, sa nu ne dam capete in gura unul altuia! Libertatea e ceva cu care ne nastem. Fiti civilizati, fiti decenti. Cel mai greu e sa facem revolutia aici. Stilul asta de revolutie l-as dori de la societatea asta. (…) Cine spunea ca n-am curajul sa ies in piata si sa ma ascund in fata unui calculator. N-am facut-o in ’89 si nu o fac nici acum”, a spus Mihaescu.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru Agerpres ca au fost aplicate 13 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 16.500 de lei pentru nerespectarea masurilor de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, in continuare fiind desfasurate activitati specifice de identificare si sanctionare si a altor persoane care incalca prevederile legii.

„Scopul nostru nu este acela de a sanctiona persoane, ci acela de a preveni raspandirea virusului, de a limita efectele acestei epidemii”, a mai spus Georgian Enache.

Comisia juridica a Senatului urmeaza sa reia, luni, dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea si izolarea.

Mai mult despre:

Comentarii: