externe

„Nu sunteti singuri, suntem cu voi si vom face tot ce putem ca Ucraina sa castige razboiul”. Charles Michel, profund impresionat de ce a vazut in Kiev (Video)

Presedintele Consiliului European, Charles Michel, l-a asigurat miercuri la Kiev pe presedintele ucrainean Volodimir Zelenski ca Uniunea Europeana va face „tot ce ii sta in puteri” pentru ca Ucraina sa castige razboiul declansat de Rusia si ca agresiunea rusa nu va reusi sa divizeze Europa.

„Nu sunteti singuri, suntem cu voi si vom face tot ce putem ca sa va sustinem si ca Ucraina sa castige razboiul”, a spus Michel la o conferinta de presa comuna cu Zelenski.

Oficialul european s-a declarat „extrem de impresionat” de comanda personala a lui Zelenski de la inceputul invaziei ruse in Ucraina, in 24 februarie. Prestatia liderului de la Kiev dovedeste „curajul populatiei ucrainene” in fata fortelor invadatoare, a apreciat el, potrivit Agerpres.

Michel a sustinut ca presedintele Rusiei, Vladimir Putin, „nu va reusi nici sa distruga suveranitatea Ucrainei, nici sa divizeze Uniunea Europeana”. El a salutat capacitatea statelor membre ale Uniunii de a lua decizii impreuna, in unanimitate, privind mai multe pachete de sanctiuni impotriva Rusiei.

„Obiectivul principal este sa facem ca sanctiunile sa fie dureroase pentru regimul” lui Putin, a continuat presedintele Consiliului European, promitand ca in curand vor fi vizate si exporturile de petrol si gaze din Rusia, asa cum cere Zelenski.

Michel a recunoscut insa ca va fi foarte greu „de schimbat comportamentul Kremlinului”. „Avem doua instrumente: sprijinul pentru Ucraina si sanctiunile. Acestea sunt instrumentele pe care trebuie sa le folosim pentru a fi siguri ca Ucraina castiga razboiul”, a adaugat el.

Cu acelasi prilej, Zelenski a subliniat ca aderarea Ucrainei la UE este o prioritate la Kiev, atat pentru stat, cat si pentru „puterea poporului”.

Charles Michel vizitase ceva mai devreme Borodianka, localitate din apropiere de Kiev, unde autoritatile ucrainene afirma ca trupele ruse au masacrat civili. Oficialul de la Bruxelles a acuzat Moscova de „crime de razboi”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un student ucrainean arestat in Rusia pentru postari impotriva razboiului, salvat din inchisoare dupa ce prietenii sai au cerut ajutorul fiicei lui Putin

Pana de curand, cetateanul ucrainean Serhii Hulko a fost un student la medicina cu rezultate…

13 minute ago

Joe Biden critica mandatele de arestare cerute de CPI impotriva liderilor israelieni: „Ofensiva Israelului in Gaza nu este un genocid”

Presedintele american Joe Biden a declarat luni ca ofensiva israeliana in Gaza "nu este un…

28 de minute ago

Recep Erdogan anunta o zi de doliu national in Turcia, in onoarea „dragului meu frate Raisi”

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu national dupa moartea…

43 de minute ago

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

13 ore ago

Constanta: Un copil de 9 ani a cazut intr-o fantana fara apa. Doi adulti au incercat sa-l scoata si nu au mai putut iesi nici ei. Pompierii i-au salvat pe toti trei

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit, luni, in localitatea Mireasa din judetul Constanta, unde…

13 ore ago

Donald Tusk: Noua persoane arestate sub suspiciunea de sabotaj in numele serviciilor de informatii ruse

Premierul polonez Donald Tusk a declarat ca noua persoane au fost arestate sub suspiciunea de…

13 ore ago