„Nu trebuie sa uitam mesajul ‘Coruptia ucide'”. Ambasadorul SUA, moment de reculegere in fata fostului Club Colectiv

news

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, s-a aflat vineri in fata fostului Club Colectiv, unde a tinut un moment de reculegere in memoria victimelor.

„Astazi, am vizitat locul tragediei de la Colectiv, pentru a onora memoria victimelor si a ma ruga pentru cei aflati inca in suferinta. Nu pot sa imi inchipui prin ce trec familiile celor care au pierit, majoritatea in agonie teribila. Am citit povesti si marturii ale celor care au fost raniti sau care inca duc o lupta zilnica.

Desi nu pot sa sterg raul din trecut, pot sa ii asigur ca Statele Unite sunt partenerul lor de neclintit in crearea uneiRomanii lipsite de coruptie, conduse de un guvern transparent, care serveste nevoile cetatenilor sai. Nu trebuie sa uitam mesajul ‘Coruptia ucide’; le datoram acest lucru celor care au murit, celor care au fost raniti, familiilor si prietenilor indoliati, precum si generatiilor viitoare”, a spus Adrian Zuckerman.

Presedintele Klaus Iohannis a depus, vineri, o coroana de flori in fata Clubului Colectiv, in memoria victimelor incendiului care a avut loc in urma cu cinci ani.

Seful statului a aprins o candela si s-a recules cateva momente in fata altarului improvizat in fata clubului in memoria victimelor incendiului din 30 octombrie 2015.

Iohannis a anuntat zilele trecute ca va promulga vineri legea privind acordarea de tratament medical pe toata durata vietii supravietuitorilor tragediei de la Colectiv.

„Cu siguranta ca lucrurile s-au schimbat si am invatat ceva, cel putin politicienii mai responsabili au invatat ceva de aici. Vineri se implinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv si (…) exact vineri, cand se implinesc cinci ani, voi promulga legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, preciza miercuri presedintele, intr-o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni.

Pe 14 octombrie, Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege potrivit caruia cheltuielile aferente oricaror tratamente, in tara sau strainatate, ale persoanelor a caror stare de sanatate a fost afectata in urma incendiului de la Clubul Colectiv vor fi platite din bugetul Ministerului Sanatatii pe toata durata vietii acestora.

64 de persoane si-au pierdut viata in urma tragicului eveniment petrecut in seara de 30 octombrie 2015 la Clubul Colectiv din Bucuresti, unde trupa Goodbye to Gravity sustinea concertul de lansare a unui nou album. Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii si s-a extins rapid.

Mai mult despre:

Comentarii: