„Nu va este rusine, mizerabililor?”. Nou derapaj violent al lui Lucian Romascanu. Sustine ca Guvernul face „magarii”

politica

Purtatorul de cuvant al PSD, Lucian Romascanu, are o noua iesire violenta la adresa Guvernului Orban, despre care spune ca este format din „mizerabili” si ca se preteaza la „magarii”.

„Guvernul Orban – 9 luni de hotie. ‘Noaptea ca hotii’, Orban si Citu au adoptat vineri, in sedinta de Guvern, un Memorandum prin care 500 (cinci sute!!!) milioane de lei din buget, din taxele si impozitele romanilor, merg directionat catre 3 companii de asigurare a creditului comercial, cu actionari straini.

Jumatate de miliard de lei sunt transferati din buget in conturile acestor firme pentru plata daunelor generate de neincasarea facturilor la timp – pe scurt, statul sprijina cu aceasta suma imensa 3 companii private straine!!!

Nu va este rusine, mizerabililor?!

Spuneti peste tot ca nu sunt bani, industrii intregi se sufoca fara niciun ajutor real din partea statului iar voi bagati sute de milioane in doar 3 companii, si acelea companii private straine??!!

– aproape 1 milion de romani ajunsi someri in 9 luni
– 2 milioane de romani trimisi in saracie de Guvernul Orban
– companiile romanesti nu beneficiaza de nicio masura reala, activa, de sprijinire a activitatii economice in afara de invitatia de a lua credite de la banci
– 150.000 de IMM uri se afla in stare latenta de insolventa si faliment

Bani sunt doar pentru oamenii PNL, companiile PNL, clientii PNL. Veti pleca urgent pentru aceste magarii. Unde? Ramane de vazut…”, a scris Romascanu.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat vineri aprobarea Memorandumului prin care a fost mandatat Fondul Roman de Contragarantare sa emita garantii in numele si contul statului in favoarea asiguratorului de credit comercial.

„A fost aprobat Memorandumul prin care se mandateaza Fondul Roman de Contragarantare sa emita garantii in numele si contul statului in favoarea asiguratorului de credit comercial in procent de pana la 80% din dauna nerecuperata a asiguratorului de credit comercial in contul livrarilor de prestari servicii. Dupa procedura de recuperare a daunelor efectuate de catre acesti asiguratori este un plafon maxim de 500 de milioane de lei”, a afirmat demnitarul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: