politica

Nu va fi nevoie de declaratie scrisa pentru a iesi din localitate dupa 15 mai. Anuntul lui Nelu Tataru

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, luni, ca dupa 15 mai se va putea iesi din localitate daca exista motive bine intemeiate, mentionand ca va fi o declaratie verbala insotita de documente, de exemplu un act de proprietate.

„Dupa 15 mai se poate iesi din localitate doar din motive bine intemeiate, mergem sa ingrijim pe cineva – un copil, o persoana bolnava, mergem la o proprietate pe care o avem in alta parte, mergem la munca campului, sunt lucruri care sunt motive intemeiate, veti vedea in urmatoare perioada. (…) Declaratia pentru iesire din localitate ne-am gandit ca deocamdata sa fie verbala, putand dovedi si cu ceva, un act de proprietate. Trebuie sa facem dovada acelui motiv bine intemeiat, dam adresa unde mergem si atunci se poate verifica”, a explicat Tataru, la Parlament.

El a mentionat ca printre motivele bine intemeiate pentru iesirea din localitate se afla si evenimente restranse in familie.

Tataru a precizat ca in interiorul localitatii se va circula fara declaratia pe proprie raspundere.

„Dupa 15 mai, romanii vor circula fara acea declaratie pe proprie raspundere in interiorul localitatii, dar vom respecta anumite principii si precautii, trebuie neaparat respectate. (…) Daca in urmatoarele doua saptamani vom avea o evolutie conform cu asteptarile noastre si nu avem o recrudescenta a unor focare sau o reluare a unei transmiteri comunitare extinse atunci ne asteptam ca in urmatoarea perioada de 14 zile sa putem relaxa si alte masuri”, a mai aratat Tataru.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Si Piedone are o „matusa Tamara”: primarul isi ascunde cele sapte vile de lux din Bragadiru pe numele unei batrane de 87 de ani, cu pensia de 2.000 de lei – VIDEO

O investigatie jurnalistica a scos la iveala o veritabila caracatita imobiliara aflata in spatele actualului…

15 minute ago

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat primul sau portret oficial de la incoronare

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, a prezentat oficial primul sau portret finalizat de la…

30 de minute ago

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

45 de minute ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

O oră ago

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

2 ore ago