„Nu va ramane asa”. Presedintele Iohannis, atitudine taioasa de la Bruxelles fata de deciziile din Comisia Iordache de masacrare a legilor justitiei

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, ca nu are de gand sa accepte decizia parlamentarilor din Comisia Iordache de a-i aborga dreptul de a respinge propunerile de magistrati inaintate de CSM.

„Este o incercare nepotrivita si nu va ramane asa”, a spus Iohannis, taios.

Intrebat ce poate face impotriva acestei decizii, presedintele a precizat: „Am de gand sa fac tot ce poate face presedintele intr-un parcurs legislativ prevazut in Constitutie”.

Parlamentarii din Comisia speciala privind legile justitiei condusa de Florin Iordache au modificat, miercuri, Statutul procurorilor si judecatorilor, astfel incat presedintele Romaniei nu va mai putea refuza motivat o singura data numirea judecatorilor si procurorilor.

Astfel, membrii comisiei au abrogat articolul aflat in vigoare din lege, potrivit caruia presedintele Romaniei poate refuza o singura data numirea judecatorilor si procurorilor.

Amendamentul a fost propus de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) si sustinut de reprezentantii Puterii.

„Presedintele Romaniei poate refuza motivat o singura data numirea judecatorilor si procurorilor prevazuti la alineatul 1. Refuzul motivat se comunica de indata CSM”, prevedea articolul din Statutul procurorilor si judecatorilor care a fost abrogat in comisie, la propunerea UNJR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: