„Nu voi mai bea niciodata apa de la robinet”. Zeci de persoane din Marea Britanie s-au imbolnavit dupa ce au baut apa contaminata cu un mic parazit

life

Localnica din Brixham

Cel putin 46 de persoane din Brixham (Marea Britanie) si zone invecinate au fost confirmate ca fiind bolnave dupa ce au baut apa de la robinet contaminata cu un mic parazit. Alte 70 de cazuri de diaree si varsaturi sunt, de asemenea, in curs de investigare, a precizat Agentia britanica de securitate sanitara (UKHSA). Respondabila de aceasta situatia este compania South West Water.

„Nu voi mai bea niciodata apa de la robinet”, a declarat o localnica, Kayley Lewis, pentru Sky News. „Simptomele mele m-au facut sa slabesc un kilogram in doua saptamani”.

Lewis si cei doi copii ai ei sufera de diaree, varsaturi si crampe la stomac de peste doua saptamani – de cand South West Water a gasit mici urme de parazit cryptosporidium in rezervorul Hillhead.

„Nu mai pot avea incredere in ei [South West Water]. S-ar putea sa incep sa folosesc apa de la robinet pentru vase… dar cu siguranta niciodata pentru a o bea. Niciodata”, a completat femeia.

South West Water (SWW) si-a cerut scuze in repetate randuri, declarand luni pentru Sky News ca lucreaza „non-stop” pentru ca toate gospodariile sa foloseasca din nou apa sigura: „Ne asteptam undeva intre mijlocul si sfarsitul saptamanii viitoare sa ridicam in mod responsabil aceasta notificare de fierbere a apei”.

Aproximativ 2.500 de locuinte din Hillhead, precum si zone din Brixham si Kingswear au fost sfatuite sa continue sa isi fiarba rezervele de apa inainte de a o bea.

In ciuda faptului ca lucrurile revin incet la normal, oamenii sunt speriati. Si-au pierdut increderea in alimentarea cu apa, a declarat o femeie pentru Sky News.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: