„Nu voi tolera smecheria”. Primarul german al Timisoarei a depus juramantul: „Nu voi fi un primar comod”

politica

Primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a declarat, vineri, la investirea in functie, ca preia acest mandat in zilele cele mai grele de la inceputul pandemiei, cu increderea ca suntem cu totii constienti ca, pentru a rupe valul infectiilor, „nu avem decat optiuni dureroase”.

„Dar nu mi-e teama pentru Timisoara. Vom trece prin aceasta incercare asa cum au confruntat timisorenii provocarile mari de-a lungul istoriei: cu responsabilitate personala, cu solidaritatea comunitatii si cu un spirit inovator. Acestea sunt ingredientele cu care vom combate aceasta criza, aici, la Timisoara. Acestea sunt si valorile pe care vom cladi in continuare viitorul european al Timisoarei. Poate aceasta pandemie ne aminteste care este menirea politicii in viata noastra, si anume ca politica nu este un scop in sine, ci doar un mijloc pentru a imbunatati viata oamenilor. Avem nevoie de politica pentru a face dintr-o populatie de sute de mii de indivizi o comunitate functionala”, a declarat Dominic Fritz.

Noul primar al Timisoarei a subliniat ca toti alesii locali care au depus vineri juramantul, alaturi de el, vor aborda in modul cel mai responsabil „aceasta menire si aceste valori”.

Totodata, Dominic Fritz i-a asigurat pe noii alesi ca vor avea in el „mereu, un partener, unul intransigent, care nu tolereaza smecheria, dar cu brate larg deschise pentru colaborare”.

„Le spun mai ales colegilor consilieri locali care nu fac parte din partidul din care provin (USR PLUS – n.r.): suntem competitori, pentru ca doar competitia asigura progres. Dar razboiul nu il ducem unii impotriva celorlalti, ci impreuna impotriva tuturor virusilor care otravesc viata cetatii. Impreuna inseamna si o colaborare cu celelalte institutiile ale statului”, a adaugat noul primar, citat de Agerpres.

El l-a asigurat pe presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, de faptul ca Timisoara va imbratisa rolul ei de motor pentru intregul judet, asteptand colaborarea cu buna-credinta pentru a transforma judetul.

De asemenea, Dominic Fritz le-a transmis parlamentarilor Aliantei USR PLUS prezenti la investire – Dan Barna, Catalin Drula si Nicu Falcoi – ca Timisoara si Banatul au multe de dat Romaniei si conteaza pe toti deputatii si senatorii care vor intra in noul Legislativ al tarii, in decembrie, sa intareasca colaborarea strategica intre institutiile nationale si cele locale.

„Fac si un apel catre toti actorii politici sa sustina proiectul unui nou spital municipal pentru Timisoara. Nu in ultimul rand, vreau sa ma adresez celor care nu au putut fi fizic cu noi astazi, dar ne urmaresc pe Zoom. Reprezentantii cultelor si ai minoritatilor, oameni de cultura si antreprenori, activisti sociali si cetateni implicati. Timisoara are nevoie de voi. Noi, cei care avem puterea formala, suntem doar facilitatori pentru ca ideile si contributiile voastre sa devina realitate. Nu va pot promite ca voi semna totul, dar va promit ca usa Primariei mele va fi mereu deschisa. Nu va pot promite ca voi fi un primar comod, dar voi fi un primar sincer. Cu toate greselile mele, dar cu siguranta si cu toata energia mea, voi da in fiecare zi totul pentru Timisoara”, a incheiat Dominic Fritz.

El a primit insemnele Municipiului Timisoara, cheia, stema si drapelul de la fostul edil, Nicolae Robu.

Mai mult despre:

Comentarii: