Nu vrea sau nu stie sa raspunda. Dancila, in topul celor care nu au raspuns la interpelarile din Parlament

politica

Peste 2.000 de interpelari si intrebari au adresat deputatii in sesiunea parlamentara trecuta, dintre care 252 au ramas fara raspuns. Majoritatea alesilor au vrut sa afle despre pregatirile in anul Centenar, proiectele de infrastructura si masurile luate pentru sprijinirea persoanelor cu handicap.

Parlamentarii au trimis catre ministere si alte institutii ale Guvernului 2.215 interpelari si intrebari in sesiunea parlamentara trecuta. Dintre acestea, 252 nu au primit un raspuns, cu toate ca regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca Guvernul trebuie sa raspunda in cel mult doua saptamani. In topul celor care nu au primit raspuns la interpelari se afla liderii Opozitiei – presedintele PMP, Eugen Tomac, cel al USR, Dan Barna, dar si liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan.

Liderul deputatilor PMP, Eugen Tomac, a inregistrat, in perioada ianuarie-iulie, noua interpelari la care nu a primit raspuns. Una dintre ele a fost adresata ministrului Apelor si Padurilor, Ioan Denes, si se refera la construirea de diguri in 2017, iar alta a fost trimisa in atentia ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, si se refera la datoria publica a Romaniei. De asemenea, Tomac a trimis catre ministrul Transporturilor, Lucian Sova, trei interpelari in care l-a intrebat despre proiectele de infrastructura si fondurilor atrase de la UE, insa fara a obtine si un raspuns. Alte doua interpelari au fost adresate ministrului Culturii, George Ivascu, pe care liderul PMP l-a intrebat despre stadiul pregatirii pentru anul Centenar. Deputatul PMP a mai adresat inerpelari si ministrului Dezvoltarii Regionale, Paul Stanescu, si ministrului Educatiei, Valentin Popa.

Si viceliderul deputatilor USR, Dan Barna, a trimis catre ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Natalia Intotero, o interpelare in care o intreaba despre pozitia ministerului cu privire la situatia romanilor din Italia, ca urmare a alegerilor anticipate.

Liderul grupului deputatilor PNL, Raluca Turcan i-a adresat o interpelare premierului Viorica Dancila, in care a intrebat-o pe aceasta despre proiectele majore de infrastructura rutiera si feroviara aflate in derulare. Cu toate acestea, Turcan nu a primit niciun raspuns.

Si alesii PSD au trimis 46 de intrebari la care nu au primit un raspuns. Deputatii PMP au si ei 42 de interpelari. Cele mai multe interpelari fara raspuns sunt insa cele adresate de liberali, respectiv 121. Si deputatii USR au inregistrat 25 de intrebari, mentioneaza Mediafax.

Cele mai multe interpelari si intrebari care nu au primit raspuns le are ministrul Culturii, George Ivascu – 47 de interpelari, urmat de ministrul Transporturilor, Lucian Sova – 46 si premierul Viorica Dancila – 27 interpelari.

Majoritatea interpelarilor in sesiunea parlamentara care s-a incheiat au fost adresate ministrului Culturii, George Ivascu. Acesta are 47 de interpelari la care nu a dat niciun raspuns. Cele mai multe intrebari adresate de alesi se refera la pregatirile pentru Centenar. Alte interpelari catre Ivascu se refera la muzee, cladiri care ar trebui renovate sau sursele de finantare pentru consolidarea monumentelor istorice.

Si ministrul Transporturilor Lucian Sova, are 46 de interpelari la care nu a raspuns. Printre intrebarile adresate ministrului se numara cele referitoare la stadiul unor autostrazi, semnalizarea acustica a trecerilor la nivel cu calea ferata sau solicitarea unor informatii despre executia bugetara a Ministerului Transporturilor pentru trimestrul I al acestui an.

Prim-ministrul, Viorica Dancila, nu a raspuns la 27 de intrebari si interpelari. Printre acestea se numara intrebari referitoare la proiectele sau fondurile alocate pentru sprijinirea persoanelor cu handicap, stadiul unor hotarari ale Guvernului, amenajarea unor plaje terapeutice pentru persoanele cu nevoi speciale, problema lipsei banilor pentru plata salariilor din sistemul public, cat si interpelari precum „saracia este in crestere in Romania”.

Potrivit regulamentului Camerei Deputatilor, „Interpelarea consta intr-o cerere adresata Guvernului de un grup parlamentar, de unul sau mai multi deputati, prin care se solicita explicatii asupra politicii Guvernului in probleme importante ale activitatii sale interne sau externe. Guvernul si fiecare dintre membrii sai sunt obligati sa raspunda la interpelari in cel mult doua saptamani. Pentru motive temeinice Camera poate acorda un nou termen”.

Conform sursei citate, „fiecare deputat are dreptul sa adreseze Guvernului, membrilor sai sau altor conducatori ai organelor administratiei publice intrebari scrise care se depun la secretarul desemnat al Camerei Deputatilor. Raspunsurile la intrebarile scrise se transmit deputatului in cel mult 15 zile. Atat intrebarile scrise, cat si raspunsurile aferente se publica pe site-ul Camerei”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: