„Nu vreau sa-mi fie rusine cand ies pe strada”. Firea i-a ciuruit cu furie pe Dragnea si Carmen Dan

politica

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la finalul sedintei Comitetului Executiv National (CExN) de la Neptun, ca le-a transmis colegilor sai un mesaj al comisarului european Corina Cretu, care i-a spus ca comisarii europeni si presedintele CE Jean-Claude Juncker sunt ingrijorati pentru situatia din Romania si pentru ceea ce s-a intamplat in 10 august. Ea a afirmat ca, in contextul in care a transmis ingrijorarile de la Bruxelles si faptul ca in 18 septembrie presedintele CE va transmite un mesaj in acest sens, a spus in sedinta PSD ca pentru violentele din Piata Victoriei o vina o poarta ministrul Carmen Dan, care a incercat sa paseze raspunderea prefectului, „salvand practic imaginea publica a domnului presedinte Dragnea, care a propus-o”.

„Eu am luat cuvantul si le-am transmis colegilor mei faptul ca am vorbit ieri cu doamna comisar Corina Cretu, care mi-a relatat o discutie cu presedintele CE, Juncker, si cu comisarii europeni, care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la situatia politica din Romani, ca ceea ce s-a intamplat pe 10 august nu este apreciat de celelalte state europene. Interventia jandarmilor a fost corecta pana la un punct, adica apararea sediului Guvernului, nu au fost de acord ca manifestanti care nu au fost violenti au suportat gazele lacrimogene care s-au dat in piata, au spus ca erau de ajuns alte masuri mai blande, adica extragerea protestatarilor violenti. Doamna comisar mi-a dat voie sa transmit in CEx aceste ingrijorari si faptul ca e posibil ca in 18 septembrie, cand Juncker va lua cuvantul, sa faca referire la protestele din 10 august. Nu este o situatie confortabila pentru tara noastra, nu e usor sa vedem cum se transmite pe plan extern o perceptie negativa despre tara noastra”, a declarat Firea la finalul CExN, citata de news.ro.

Ea a afirmat ca in acest context a subliniat ca pentru ceea ce s-a intamplat in 10 august vina o poarta ministrul Carmen Dan, care a incercat sa dea vina pe prefect, „salvand practic imaginea publica a domnului presedinte Dragnea, care a propus-o”.

De asemenea, Firea i-a adus acuzatii grave lui Carmen Dan.

„Stiu din cele pe care le-am observat ca doamna Dan se consulta pe anumite subiecte cu domnul presedinte, plus ca domnul presedinte Dragnea a propus-o ca ministru pe doamna Dan. Eu am spus doar ca suntem intr-un impas. este pacat sa pierdem toti ca tara. Eu in continuare raman membru PSD, sunt primar general, sunt aleasa de cei care m-au votat si am o responsabilitate in plus. Nu e usor sa vezi ca se intampla lupte de strada, violente. Din nefericire, au fost doua tunuri cu apa care s-au defectat, de aceea s-a ajuns la gaze. Acum este o alta problema, ca doamna ministru nu a raspuns deloc celor spuse de mine. A venit cu niste xeroxuri, discutii pe whatsapp, mesaje printate, niste discutii personale catre doamna prefect si domni din Ministerul de interne, discutii despre proteste, actiuni. Am intrebat-o daca ne spioneaza. Are o problema personala cu mine si cu doamna prefect, a jignit-o (…), a mai spus Firea.

Ea a afirmat ca in CEx a aparat niste principii.

„Sunt totusi un om, am si copii, sunt si mama si nu vreau sa-mi fie rusine sa ma duc in Europa, sa-mi fie rusine sa ies pe strada. Inteleg solidaritatea pana la un punct, dar nu e normal sa fim solidari cand ceva nu e corect, doar pentru ca se spune ca altfel dam munitie opozitiei”, a mai spus Firea.

Primarul general le-a mai spus jurnalistilor sa ii intrebe pe colegii ei de ce nu au sustinut-o in CEx, ea sustinand ca nu este suparata pe ei, dupa ce propunerea sa de retragere a sprinijului pentru Carmen Dan a fost respinsa.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: