Nu vreti REFUGIATI? AVERTISMENTUL pe care Merkel i l-a transmis astazi lui Ciolos

news

Merkel a transmis autoritatilor romane un avertisment in cazul cotelor obligatorii de refugiati care trebuie acceptati de catre un stat, dupa ce si Romania a contestat cota care i-a fost repartizata, spunandu-i lui Ciolos ca trebuie clarificat modul in care unele state, cu referire directa si la Romania, inteleg principiul solidaritatii in UE, mai ales daca vor sa intre in Schengen.

„Proiectul Schengen este de mare actualitate si exista motive temeinice sa pastram libertatea de miscare. Vom rezolva problema migratiei ilegale, iar controalele introduse recent la granitele Schengen sunt temporare, spatiul Schengen fiind si un instrument de crestere economica in interiorul Uniunii Europene. Romania a facut multe progrese in securizarea granitelor, dar asteptam urmatorul raport al Comisiei Europene privind combaterea coruptiei, vrand sa ne asiguram ca toate eforturile autoritatilor de la Bucuresti in domeniul combaterii coruptiei se regasesc in acest raport, astfel incat Romania sa adere pas cu pas”, a spus Merkel, la finalul discutiei cu Ciolos.

Cancelarul german a precizat ca a discutat cu Ciolos si despre modul in care anumite state membre UE inteleg sa fie solidare in problema cotelor de emigranti care sa fie integrati, spunand ca a vrut sa discute cu premierul roman despre „ce inseamna mai exact aceasta solidaritate”.

Merkel a admis ca, „probabil”, aceste cote au fost decise la nivelul UE si fara acordul anumitor tari, dar a sustinut ca era necesar ca deciziile sa fie luate foarte rapid.

„Intrebarea este cum aratam solidaritatea noastra, ce inseamna ajutor reciproc. Un spatiu Schengen functioneaza doar daca responsabilitatea privind refugiatii, spre exemplu, este impartita intre statele membre. Nu vreau sa spun ce se intampla daca, ci vreau sa spun ca spatiul Schengen functioneaza doar daca responsabilitatea este impartita intre statele membre”, a fost mesajul transmis de Merkel catre Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: