Nu ziceau ca au cucerit Mariupol? Soldatii rusi, mitraliati pe o strada din oras, in afara uzinei Azovstal – Video

externe

Proclamarea ‚‚victoriei’’ rusesti in orasul ucrainean Mariupol, chiar excluzand uzina Azovstal unde s-au baricadat ultimii aparatori, e pusa la indoiala de aparitia unor filmulete care arata atacuri asupra militarilor rusi in orasul propriu-zis, printre blocuri.

Pagina de informatii militare GeoInsider a publicat un video in care arata o unitate ruseasca incercand sa treaca dintr-un bloc in altul si fiind atacata cu focuri de arma automata dintr-o alta cladire.

Cel putin doi dintre cei zece soldati rusi au fost impuscati, iar unul pare sa fi fost ucis din prima. Rusii au fost nevoiti sa se ascunda in cladire, sa dea cu grenade fumigene pentru ca ucrainenii sa nu-i poata vedea si mai apoi sa cheme in ajutor o masina blindata pentru a fi evacuati.


Video-ul sugereaza ca mai exista focare de rezistenta ucraineana in Mariupol, desi rusii pretind ca l-au cucerit cu totul, exceptand uzina Azovstal.

Presedintele rus Vladimir Putin a dat ordin ca rusii sa renunte la a incerca sa intre in Azovstal, ordonand insa instituirea unei blocade: ‚‚Nici musca sa nu treaca’’.

In schimb, combinatul este bombardat neincetat, inclusiv cu mega-bombe de mai multe tone.

Acolo mai sunt intre 1.000 si 2.000 de militari ucraineni si cel putin 1.000 de civili, toti supravietuind in conditii precare. Mai devreme sau mai tarziu, acestia vor trebui sa se predea in cele din urma pentru ca li se vor termina rezervele de apa, mancare si munitie. Deocamdata, ei refuza sa faca acest lucru.

Filmuletul arata ca ucrainenii nu s-au predat nici in orasul aproape total distrus si continua sa lupte desi e greu sa mai scape de acolo, in conditiile in care cele mai apropiate trupe ucrainene sunt la 80-100 de kilometri distranta.

Rezistenta neintrerupta a ucrainenilor in Mariupol a blocat si continua sa blocheze numeroase unitati de lupta rusesti care altfel ar fi putut fi folosite in alte zone ale Ucrainei.

Razboiul declansat de invazia rusa asupra acestei tari a intrat in luna a treia. Se poata lupte intense in Sudul si Estul tarii, iar in acest moment situatia este in echilibru.

Comentarii: