Numai unul si unul: „Ce de gunoaie in poza asta”. Marian Godina, replica zilei

politica

Marian Godina a publicat o fotografie, pe pagina sa de Facebook, in care apar Rovana Plumb, Viorica Dancila, Alexandru Cumpanasu, Florin Iordache si Valeriu Zgonea. „Ce de gunoaie in poza asta”, a comentat Godina.

„Ce de gunoaie in poza asta. La bidoanele alea de jos ma refer…chiar…observa cineva ce apa minerala e aia?”, a scris Godina.

Marian Godina se refera la faptul ca Borsec, marca de pe sticlele de apa minerala aflate pe jos, a acordat sume consistente cuplului Cumpanasu.

Iata ce spune Rise Project:

„Din cei 29.000 de euro pe luna, castigati de Cumpanasu impreuna cu sotia sa anul trecut – 3000 E provin de la compania care imbuteliaza Borsec (Romaqua Grup), condusa de peste un deceniu de cativa ofiteri de spionaj.

► Gradele apei minerale incep cu generalul (r) Constantin Rotaru, fost director adjunct al Serviciului de Informatii Externe (1999 – 2005). Pe vremea lui Ceausescu, a lucrat la informatii economice, inclusiv la ICE Dunarea, unitatea prin care se derulau operatiunile de Aport Valutar Special ale Securitatii. In anii ’90, fiind trecut temporar in rezerva, a condus societatea Grivco International, a mogulului Dan Voiculescu. Administreaza Romaqua Group din 2005.

► Altul este Ioan Paun, general (r) SIE. In calitate de consul general la Hong- Kong, a supravegheat trimiterea in tara a unor bunuri in valoare de 611.000 de euro, destinate familiei lui Adrian Nastase, premierul de atunci. Drept urmare, a devenit martor cheie in celebrul dosar „Zambaccian“. Si el s-a angajat la Romaqua Group cand a iesit in rezerva, la mijlocul anilor 2000.

► Emilian Ivan, tot general (r) SIE, format in Razboiul Rece. A lucrat pe spatiul american cu acoperire diplomatica, apoi la informatii economice in subordinea generalului Rotaru. Ivan a preluat divizia de cafea a Romaqua Group, dar a parasit compania dupa doi ani.

► Un alt administrator vechi al Romaqua a ramas avocatul Adrian Vilau – fost colaborator al Securitatii, ex-deputat si finul lui Ioan Talpes (al doilea director SIE din anii ’90). L-a reprezentat pe generalul Paun in dosarul lui Nastase.

► Octavian Cretu, patronul Romaqua Group, le-a pus pe tava procurorilor inregistrarea unei discutii purtate cu Adrian Nastase in 2006. Reiesea ca fostul premier il santaja pe Cretu cu dezvaluirea calitatii de ofiter a lui Paun, daca acesta nu-si revizuia declaratiile din dosar. Cretu e casatorit cu fiica unui diplomat chinez”, anunta Rise Project pe Facebook.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: