Numar urias de plangeri penale. Au aparut si martori, iata la ce provocari s-au dedat jandarmii

news

Numarul persoanelor care au depus plangeri in dosarul violentelor de la protestul din 10 august din Piata Victoriei a ajuns la 351, a anuntat, luni, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ).

„In urma activitatilor desfasurate in cursul zilei de astazi, 20 august 2018, in dosarul privind anchetarea evenimentelor ce au avut loc cu ocazia mitingului organizat in Bucuresti, zona Piata Victoriei, in data de 10.08.2018, evenimente care au avut ca rezultat ranirea mai multor persoane, numarul plangerilor penale inregistrate a ajuns la 351”, a transmis Parchetul General, potrivit news.ro.

De asemenea, institutia mentioneaza ca, din motive organizatorice, pentru o buna desfasurare a cercetarilor, audierile vor avea loc in continuare atat la sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, din bulevardul Libertatii nr. 12, sector 5, cat si la sediul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, situat in strada George Georgescu, nr. 3, sector 4, „in cauza fiind dispuse masuri in vederea identificarii persoanelor care au savarsit acte de violenta”.

Unul dintre protestatari a declarat ca un jandarm lovea oamenii cu o bucata de gard, iar un altul i-a spus ca este stare de razboi si nu are ce cauta in Piata Victoriei.

„In partea frontala a Guvernului, au inceput oamenii sa alerge. Atunci s-a dat prima data cu gaze. M-am dus sa vad de ce se da cu gaze si care este situatia. Disparusera cateva bucati din gard. Jandarmii care au fost la gard au fost schimbati de catre un alt pluton, care era condus de un jandarm mai in varsta, nu stiu ce era, cu doua trese pe umar, locotenent sau ce era, care era foarte nervos si iritat. L-am intrebat de ce este asa iritat si m-a injurat.

Ce facea el acolo? Pe langa faptul ca ii coordona pe jandarmi si dadea indicatii, cu o bucata de gard desprinsa a inceput sa dea in multime, sa loveasca multimea cu gardul. L-am chemat pe un jandarm de la ‘Dialog’ si i-am spus ca este provocator ce face si acel jandarm mi-a spus ca este stare de razboi si ca nu am ce cauta acolo”, a declarat barbatul, care sustine ca este cercetator.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: