Proteste in Piata Victoriei si in centrele marilor orase. Zeci de mii de oameni solicita majoritatii PSD-ALDE sa renunte la masacrarea legilor justitiei – Imagini live

news

Mii de oameni s-au strans, inca din primele minute, dupa ora anuntata pentru inceperea mitingului de protest, in Piata Victoriei. Grupuri de oameni continua sa vina in numar mare.

Ora 20.30: Peste 30.000 de protestatari sunt in mars spre Parlament. Bulevardul Magheru este blocat complet. Au avut loc si incidente cu jandarmii, acestia au intrat cu caii peste oameni.

Ora 19.00: Numarul participantilor se apropie de 10.000. Mai multe artere au fost inchise, se mai circula doar prin fata Guvernului.

La Sibiu au iesit peste 3.000 de oameni in centrul orasului, in tim ce la Brasov se afla aproximativ 2.000. Si la Cluj se afla cateva mii de oameni in strada.

Ora 18.30: Aproximativ 5.000 de oameni sunt deja in Piata Victoriei. A fost intrerupt traficul dinspre Soseaua Kiseleff si Bulevardul Aviatorilor spre Calea Victoriei.

Cei aflati in Piata Victoriei se asteapta ca numarul participantilor sa treaca de 100.000. Ei au adus si o statie de amplificare de un scandeaza „Justitie, nu coruptie”si „Demisia!”.

Noi manifestatii sunt anuntate pentru duminica seara in Bucuresti si in zeci de orase, 42 de grupuri civice si organizatii neguvernamentale, precum si confederatiile sindicale Blocul National Sindical si Cartel Alfa chemand romanii sa ceara in strada retragerea legilor Justitiei, respingerea in Parlament a Ordonantei privind modificarea legislatiei fiscale si demisia Guvernului si a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului. „Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este ca Romania ajunge sa fie un stat capturat”, spun initiatorii protestelor.

Protestele sunt programate duminica, de la ora 18.00, in Bucuresti si in aproape 80 de orase, precum si in strainatate, la Milano, Zurich, Birmingham si Paris.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: