Numarul 44, interzis pe tricourile echipei nationale a Germaniei. Si Adidas a blocat vanzarea tricourilor cu acest numar

externe

numarul 4, germania

Dupa criticile aduse designului numerelor de pe noile tricouri ale echipei nationale, Federatia Germana de Fotbal (DFB) a anuntat o imbunatatire. „DFB verifica numerele de la 0 la 9 si apoi trimite numerele de la 1 la 26 la UEFA pentru revizuire. Niciuna dintre partile implicate nu a vazut vreo apropiere de simbolistica nazista in procesul de dezvoltare a designului tricourilor”, se arata intr-un comunicat al federatiei, relateaza Berliner Zeitung.

Desi niciun jucator al nationalei nu poarta acest numar, el a putut fi comandat pe tricouri personalizate pe internet prin intermediul canalelor oficiale. Numarul 44, in special, amintea de un simbol nazist

Federatia „ia informatiile foarte in serios” si „nu doreste sa ofere o platforma de discutii”. De aceea, „un design alternativ pentru numarul 4 este acum in curs de dezvoltare”. Producatorul Adidas anuntase ca tricoul cu numarul 44 va fi blocat in magazinele sale online.

Echipa nationala a purtat pentru prima data noile tricouri in meciurile internationale cu Franta si Olanda de saptamana trecuta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: