news

Numarul de infectari se mentine foarte ridicat. PSD delireaza, sustine ca cifrele sunt „din burta”

Alte 320 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost inregistrate in Romania de la ultima informare, ajungandu-se la un total de 23.080 de imbolnaviri, a anuntat, joi, Grupul de Comunicare Strategica.

Pana astazi, 1.473 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

In intervalul 17.06.2020 (10:00) – 18.06.2020 (10:00) au fost inregistrate 22 decese (12 barbati si 10 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Dambovita, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Iasi, Mures, Olt, Suceava, Vrancea si Bucuresti.

Dintre acestea, 2 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 30-39 ani, 1 deces la categoria de varsta 40-49 ani, 4 decese la categoria de varsta 50-59 ani, 8 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 5 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 2 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 320 de noi cazuri de imbolnavire.

La ATI, in acest moment, sunt internati 178 de pacienti.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 1.429 de persoane. Alte 86.167 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 597.696 de teste.

PSD anunta ca de cand social-democratii au anuntat ca nu mai sustin o noua stare de alerta, datele oficiale despre COVID-19 si-au pierdut orice farama de logica, au ajuns o loterie si critica faptul ca premierul Ludovic Orban l-a trimis in Grupul de Comunicare Strategica chiar pe consilierul sau personal de la partid, care ar avea ca misiune, sa ”vamuiasca drastic” cifrele.

”De 10 zile, fix de cand i-am anuntat ca nu le mai votam noua stare de alerta, datele oficiale despre COVID-19 si-au pierdut orice farama de logica. Cifrele oficiale au devenit cifrele liberale despre pandemie! Numarul testelor inregistreaza variatii uriase de pe-o zi pe alta, iar rata infectiilor scade sau creste in functie mai degraba de programarea sedintelor PSD. Cifrele oficiale ale pandemiei au ajuns o loterie, la fel cum se intampla, de exemplu, cand Orban si Citu dau din burta numere total contradictorii despre firmele ce au obtinut credite la IMM Invest”, sustin social-democratii, care spun ca nu mai pot crede raportarile facute de autoritati.

Ei acuza ca premierul Ludovic Orban l-a trimis in Grupul de Comunicare Strategica chiar pe consilierul sau personal de la partid.

”Ce-l recomanda pe acesta pentru a ajunge alaturi de specialistii in epidemiologie si sanatate publica? Raspunsul e simplu: doar pentru ca datele ajunse la romani sa fie vamuite drastic. Intai au redus frecventa raportarilor, apoi informatile despre cei decedati, asta fiindca presa le demonta prea des calculele. Din obsesia liberalilor de a profita financiar si politic de pandemie, au imbolnavit Romania de pandemita!”, conchide PSD.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor sef al revistei…

18 secunde ago

Vicepremierul Neacsu i-a pacalit pe angajatii Guvernului, acestia anunta ca greva continua: „Nu s-a intamplat ce a promis”

Angajatii din Aparatul de lucru al Guvernului Romaniei anuntat ca greva japoneza continua. El il…

11 minute ago

Un tanar din Bacau, salvat in extremis dupa ce a fost muscat de o vipera

Duminica, 19 mai 2024 la Centrul Primiri Urgente (CPU) al Spitalului Municipal Roman a fost…

54 de minute ago

O „furtuna seismica” a lovit supervulcanul Campi Flegrei – este cel mai puternic cutremur inregistrat in sudul Italiei in ultimii 40 de ani

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 pe scara Richter a lovit luni seara supervulcanul Campi Flegrei…

O oră ago

Caz neverosimul in Mehedinti: un profesor si un paznic de la DGASPC, arestati dupa ce ar fi violat sapte copii institutionalizati

Un instructor pentru educatie al Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva „Constantin Pufan” si un paznic…

O oră ago