Numarul mortilor in Franta este „mult mai mare” decat anunta autoritatile. Acuzatii ale presedintelui federatiei spitalelor

externe

Numarul persoanelor care au murit in Franta din cauza coronavirusului este mult mai mare decat bilantul zilnic anuntat de guvern, care nu ii ia in considerare decat pe cei decedati in spitale si nu ii include pe cei care mor acasa sau in aziluri, a avertizat miercuri presedintele federatiei spitalelor, Frederic Valletoux, potrivit Reuters, citata de Agerpres.

„Stim numai datele oferite de spitale. Cresterea inregistrata in datele oficiale este deja majora, insa numerele absolute ar fi fara indoiala mult mai mari daca am lua in considerare ce se intampla in aziluri, precum si persoanele care mor in locuintele lor”, a declarat Frederic Valletoux la postul de radio France Info.

Franta a inregistrat 1.100 de morti in spitale de la declansarea epidemiei de Covid-19, iar 2.516 pacienti se aflau marti seara la terapie intensiva, potrivit directorului general al Departamentului pentru Sanatate, Jerome Salmon, citat AFP.

Astfel, potrivit declaratiilor de marti seara ale oficialului francez, numarul deceselor cauzate de COVID-19 a crescut cu 240 in ultimele 24 de ore, iar cel al pacientilor ajunsi la reanimare, cu 434.

Numarul total al pacientilor infectati cu coronavirus spitalizati in Franta a ajuns la 10.176.

Mai mult despre:

Comentarii: