news

Numarul romanilor care au murit din cauza unei epidemii tratabila din secolul trecut a ajuns la 40. Majoritatea victimelor a luat virusul din spitale

Numarul deceselor provocate de rujeola a ajuns la 40, anunta vineri Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), varsta victimelor fiind cuprinsa intre trei saptamani si 39 de ani, iar mai mult de trei sferturi dintre acestea sunt copii cu varsta pana in trei ani. Niciunul dintre cei decedati nu era vaccinat, iar cele mai multe cazuri, 9, sunt inregistrate in Timis.

Conform statisticii CNSCBT, 33 dintre cei decedati erau copii cu varste intre trei saptamani si 3 ani: un copil de 3 ani, trei de 2 ani, zece copii de un an, restul fiind cu varste sub un an. Dintre cei peste 3 ani, varstele victimelor sunt: 9 ani, 14 ani, 15 ani, 17 ani, 27 de ani, 29 de ani, 39 de ani, anunta News.ro.

Mai mult de jumatate dintre victime, respectiv 23, aveau conditii preexistente, cele mai numeroase fiind cazurile de anemie si malnutritie, dar existand si un caz cu sindrom Down, cazuri de pneumonii sau rinichi polichistic.

Pe judete, cazurile sunt distribuite astfel: 9 in jud. Timis, 6 in jud. Arad, 7 in jud. Dolj, 3 in jud. Caras Severin, 2 in jud. Bacau, 2 in jud. Neamt, 1 in jud. Bihor, 1 in jud. Brasov, 1 in jud. Calarasi, 1 in jud. Cluj, 1 in jud. Ialomita, 1 in jud. Satu Mare, 1 in jud. Suceava, 1 in jud. Vaslui, 1 in jud. Galati, 1 in jud. Mures si 1 in Bucuresti.

In saptamana 26 februarie – 2 martie au fost raportate inca 123 de cazuri nou confirmate in 10 judete si in municipiul Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Marian Pavel

Share
Published by
Marian Pavel

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

6 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

11 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

11 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

10 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

10 ore ago