Numerosi maghiari, scarbiti de targul dintre UDMR si Dragnea: „Cum sa iti vinzi viitorul pentru niste placute bilingve? Cuuuum?”

politica

Numeroase voci influente din cadrul comunitatii maghiare isi arata revolta fata de decizia UDMR de a se pozitiona alaturi de PSD la votul pe motiunea de cenzura.

„Pentru toti prietenii mei maghiari de pe Facebook. Va rog, daca careva dintre voi se mai gandeste sa voteze UDMR in viitor, sa imi dea in acest moment unfriend, block. Cum sa iti vinzi viitorul pentru niste placute bilingve? Cuuuum?, a scris Kovacs Anoras pe Facebook.

Istvan Tarkany, blogger si jurnalist, a tinut sa sublinieze ca liderul UDMR, Kelemen Hunor, urmareste „ciolanul”.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat, miercuri dimineata, ca parlamentarii formatiunii nu vor vota motiunea de cenzura initiata de senatorii si deputatii PNL, USR si PMP, ei urmand sa paraseasca sala plenului dupa dezbatere.

”Vom participa la dezbaterea motiunii de cenzura. Vom avea si noi de spus acolo ceva, asa cum fiecare grup parlamentar are cateva minute si vom spune acolo punctul nostru de vedere si vom parasi sala, vom fi absenti. Deci nu se pune problema sa asiguram cvorumul, sa ne abtinem, sa nu stiu ce. Nu vom fi in sala si vom fi absenti in momentul votului”, a declarat Kelemen Hunor.

El a mai afirmat ca PSD va demonstra ca, alaturi de ALDE, are majoritate.

”Motiunea de cenzura este un instrument esential in ceea ce priveste controlul guvernului si chiar este mai mult – se poate schimba rezultatul alegerilor parlamentare, majoritatea parlamentara se poate schimba prin motiunea de cenzura, dar ca sa se intample acest lucru e nevoie ceva mai mult decat o critica, mai mult sau mai putin coerenta, trebuie si o viziune despre viitor, un lider, un program de guvernare, o lista de ministri cu care poti sa mergi in a doua clipaa mai departe, ceea ce lipseste in acest moment”, a adaugat presedintele UDMR dupa sedinta grupurilor reunite ale senatorilor si deputatilor formatiunii.

Deputatii vor vota, miercuri, proiectul de Cod administrativ, iar printre prevederi se numara si eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minoritatilor nationale in prefecturi, primarii, consilii judetene si locale, dar si cum vor fi montate placutele bilingve.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: