Numerosi marinari rusi refuza sa mai plece spre Ucraina: „Ar putea fi un bilet dus spre moarte”. Din cauza sanctiunilor, navele lor folosesc piese proaste fabricate in China

externe

Numerosi marinari rusi refuza sa isi indeplineasca ordinele de lupta, deoarece se tem pentru viata lor. In plus, sanctiunile internationale impiedica reparatiile urgente necesare la navele de razboi, arata publicatia britanica Londonlovesbusiness.

Marinarii din brigada 106 de nave de suprafata din Flotila Caspica a Districtului Militar Sud al Rusiei se tem ca „fiecare calatorie” pe care o fac pe mare ar putea fi un „bilet dus” spre moarte.

Serviciul de informatii al Ministerului Apararii din Ucraina a transmis: „Sanctiunile internationale impuse impotriva tarii ocupante nu permit intretinerea si repararea completa a echipamentelor de navigatie si a echipamentelor diesel ale navelor de razboi ale flotilei. Pentru a asigura flotabilitatea unor nave, inclusiv a portavioanelor cu rachete de croaziera, in locul unitatilor originale au fost instalate detalii din aparatele de uz casnic fabricate in China, achizitionate la un pret mult mai mare”.

„Acum, ocupantii, care sunt stiu ce piese au fost folosite, percep fiecare calatorie pe mare ca pe un bilet dus-intors. La urma urmei, poate fi ultimul lor si poate duce la un dezastru ecologic in regiune”, a adaugat Serviciul Principal de Informatii al Apararii.

Serviciul secret ucrainean mai spune ca comandantii flotilei din Marea Caspica se tem de inspectii si de acuzatii de deturnare a fondurilor alocate pentru achizitionarea de piese de schimb.

„Invadatorii au decis sa scrie scrisori colective catre Putin si Soigu, in care sa dezvaluie toate schemele financiare ale comandamentului”, precizeaza Kievul.

Serviciile de informatii militare ale Ucrainei au publicat, de asemenea, o lista de criminali de razboi a militarilor din brigada 106 de nave de suprafata.

Mai mult despre: ,

Comentarii: