Nunta faraonica a fiului lui Dragnea, cu sute de politicieni, dar si mii de protestatari

politica

Sute de politicieni au fost invitati, duminica, la nunta lui Valentin, fiul lui Liviu Dragnea. Pe de alta parte, mii de oameni si-au exprimat dorinta pe Facebook de a participa la un protest in fata bisericii unde va avea loc cununia.

Fiul presedintelui PSD a ales sa-si organizeze nunta intr-un decor pitoresc, pe malul lacului Snagov, la 40 de km de Bucuresti, in apropiere de Manastirea Snagov. Invitatii la nunta vor dispune de numeroase sali de evenimente, o pajiste generoasa, barcute de agrement, un ponton si un hotel de lux.

Aleasa lui Valentin Stefan Dragnea, Gina Alexandra Tatulescu, este fiica de preot, au declarat surse din PSD pentru Mediafax, iar nasii de cununie, Doina si Sorin Paul Stanescu, sunt prieteni vechi cu liderul PSD Liviu Dragnea. Sorin Paul Stanescu este afacerist si il cunoaste pe seful PSD de peste douazeci de ani, potrivit surselor citate.

La nunta lui Valentin Stefan Dragnea au fost invitati toti membrii Guvernului, de la ministri, secretari de stat si subsecretari de stat, pana la numerosi directori si functionari din ministere, dar si directori de agentii si institutii deconcentrate aflate in subordinea sau sub coordonarea ministerelor, au spus surse din PSD pentru Mediafax.

Senatorii si deputatii PSD si ALDE au primit si ei invitatii la nunta lui Dragnea jr., la fel ca majoritatea alesii locali importanti ai PSD, precum primari, presedinti de Consilii Judetene, consilieri municipali si judeteni.

Potrivit surselor citate, o „delegatie importanta” de nuntasi este asteptata sa vina din Teleorman, judetul natal al socrului mare Liviu Dragnea, dar si locul de unde provin ministrul de Interne, Carmen Dan, si premierul Viorica Dancila.

Printre participantii la nunta se vor afla numerosi lideri de institutii precum presedintele Curtii de Conturi, Mihai Busuioc. Pe langa oficialitati, la nunta au fost invitati oameni de afaceri si personalitati din domeniul culturii si al sportului.

Protest antiDragnea si anti PSD

Inca de cand au aparut toate detaliile nuntii fiului liderului PSD, protestatarii s-au mobilizat si au creat un eveniment pe Facebook prin care invita cetatenii sa manifesteze in fata Bisericii Sfantul Elefterie din Capitala, unde va avea loc cununia religioasa. Aproape aproape 5.000 de oameni si-au exprimat interesul, pe pagina evenimentului, de a participa la acest protest.

Aceste mii de oameni intentioneaza sa scandeze mesaje impotriva liderilor PSD-ALDE prezenti la eveniment. Invitatia de nunta trimisa invitatilor arata ca duminica, la ora 17:30, va avea loc cununia religioasa la Biserica Sfantul Elefterie, iar petrecerea va incepe mai tarziu, la 19:30, la Palatul Snagov.

Mesajul organizatorilor protestului este foarte clar: se vor scanda lozinci impotriva coalitiei de guvernare atat in fata bisericii, cat si in fata Palatului Snagov.

„Mergem la nunta lui Dragnea Jr., sa ii uram La multi ani!, cu executare! Atat lui, cat si lui Daddy Liviu Dragnea! Ne intalnim cu totii la ora 17:30 la Biserica Sfantul Elefterie. Dupa cununia religioasa, stabilim daca mergem si la Snagov, unde are loc nunta, la care vor participa toti greii din PSD si ALDE!”, se arata in descrierea evenimentului.

Insa, pentru familia Dragnea, dar si pentru nuntasi, protestul anuntat nu reprezinta sub nicio forma un motiv de ingrijorare, chiar daca violentele de la protestul din 10 august inca mai au ecou. Mai mult, liderul PSD, Liviu Dragnea a spus ca refuza sa ia in calcul o eventuala amanare sau modificare a detaliilor nuntii in contextul mitingului anuntat.

„Cum sa ma gandesc sa aman nunta copilului meu? Nici vorba. Acolo vrea sa duca Iohannis tara. (…) Unii sa vrea sa distruga evenimentul si sa fiu tot eu acuzat? (…) Vreau sa vad cat de departe vor ajunge niste indivizi in frunte cu Iohannis, pentru ca vor primi raspuns pe masura de la mine. Daca au impresia ca pot lua tara cu japca, se inseala amarnic, PSD nu va lasa ca Romania sa fie condusa prin violenta”, a spus Liviu Dragnea, la Antena3.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: