O asistenta medicala din Ploiesti a murit de Covid-19 la Medgidia. La Ploiesti nu mai sunt locuri la ATI

news

O asistenta din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova care era infectata cu noul coronavirus a decedat, femeia a carei stare de sanatate s-a deteriorat rapid fiind transferata la o unitate sanitara din Medgidia din lipsa locurilor disponibile in Prahova la ATI.

Conform datelor comunicate duminica de Prefectura Prahova, femeia de 50 de ani prezenta comorbiditati.

„Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii SAJ Prahova, initial, s-a prezentat pentru evaluare din cauza unei alte simptomatologii, i s-a facut si testul COVID al carui rezultat a fost pozitiv. Pentru ca s-a constatat deteriorarea rapida a starii de sanatate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la Spitalul CFR din Ploiesti catre o unitate cu locuri de Terapie Intensiva, fiind gasit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportata cu elicopterul. In spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmati cu SARS-CoV-2. Femeia avea si comorbiditati – obezitate si diabet”, precizeaza sursa citata de Agerpres.

De la inceputul epidemiei si pana in prezent, la SAJ Prahova au fost confirmati cu noul coronavirus un medic, cinci asistente, trei ambulantieri, un operator registrator de urgenta si trei din randul personalului TESA. Dintre acestia, se afla internati, in acest moment, un medic, un asistent medical si un ambulantier. Totodata, in izolare se afla 4 soferi, contacti directi ai cazurilor confirmate, arata Prefectura Prahova.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: