O babuska din Herson i-a asteptat pe ucraineni cu munitie pentru mitraliere grele – Video

externe

Noi imagini virale din Herson care demonstreaza ca ocupantii rusi nu au fost deloc acceptati de localnici.

Mai multe filmari arata femei in varsta care livreaza munitie soldatilor ucraineni sau care flutura drapelul Ucrainei.

Inregistrare cu o alta babuska din Herson care flutura un steag ucrainean:

CNN a transmis sambata in direct de la Herson, a doua zi dupa ce orasul a fost eliberat. Sute de oameni continuau sa isi manifeste bucuria in centrul orasului.

Locuitorii din Herson nu au apa, nu au conexiune la internet si au putina energie electrica. Insa ei i-au povestit lui Nic Robertson de la CNN ca se simt usurati si bucurosi dupa ce trupele rusesti s-au retras de pe malul vestic al regiunii Herson.

„Ne simtim liberi, nu suntem sclavi, suntem ucraineni”, a declarat pentru CNN o femeie pe nume Olga.

De asemenea, localnicii s-au urcat pe acoperisurile cladirilor, inclusiv pe cinematograful din piata, pentru a ridica steaguri ucrainene. Soldatii care trec prin zona sunt intampinati cu urale si li se cere sa semneze pe steaguri.

Atunci cand trupele rusesti au intrat la inceputul razboiului, oamenii au fost luati, torturati, au disparut, au spus locuitorii.

„Am fost ingroziti de (armata) rusa, am fost ingroziti de soldatii care pot veni in orice moment in casa noastra, in locuinta noastra – doar deschid usa, ca si cum ar locui aici, si fura, rapesc, tortureaza”, a spus Olga.

Dar acum, oamenii se inghesuie in piata centrala din orasul proaspat eliberat, infasurati in steaguri ucrainene, cantand si scandand „Libertate pentru Ucraina”.

„Toata lumea de aici sarbatoreste. Oamenii poarta steagul ucrainean, ii imbratiseaza pe soldati, au iesit sa vada cum este sa ai libertate”, a relatat Robertson.

Katerina a descris eliberarea ca fiind „cea mai buna zi” din viata ei, dupa opt luni sub ocupatie rusa. „Orasul nostru este liber, strada mea este libera”, a declarat ea pentru CNN.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: