externe

O bucata de metal provenita de pe Statia Spatiala Internationala a distrus acoperisul unei case din Florida

NASA investigheaza incidentul bizar in urma caruia o bucata considerabila de metal despre care se crede ca face parte dintr-un palet de baterii aruncate de pe Statia Spatiala Internationala s-a prabusit peste acoperisul unei case din Florida.

Inginerii agentiei americane analizeaza placa cilindrica, care cantareste aproximativ 1,5 kg si care a strapuns acoperisul casei din Naples in dupa-amiaza zilei de 8 martie.

„A fost un zgomot extraordinar. Fiul meu se afla intr-o alta camera si a auzit totul”, a declarat proprietarul casei, Alejandro Otero, citat de cotidianul The Guardian. „Ceva a cazut prin casa si apoi a facut o gaura mare pe podea si pe tavan.”

Revista stiintifica Ars Technica a declarat ca cea mai probabila explicatie este ca bucata provenea de la statia spatiala (ISS). Comandamentul spatial american a inregistrat reintrarea unei bucati de resturi spatiale deasupra Golfului Mexic pe o traiectorie spre sud-vestul Floridei la ora 14.29 in acea zi, cu doar cinci minute inainte ca o camera de securitate a casei lui Otero sa capteze sunetul prabusirii.

Un palet de 2,9 tone folosit pentru modernizarea unei baterii de pe ISS a fost aruncat in martie 2024, fiind cel mai mare obiect din punct de vedere al masei ejectat vreodata de pe avanpostul orbital, a precizat la vremea respectiva NASA

Acesta urma sa faca o „reintrare necontrolata” candva intre 7 si 9 martie, astronomul Jonathan McDowell, de la Harvard-Smithsonian, postand pe X ca „nu va arde in totalitate la reintrare”.

„Aproximativ o jumatate de tona de fragmente vor lovi probabil suprafata Pamantului”, a scris McDowell.

Otero a raspuns la tweet-ul lui McDowell cu fotografii ale pagubelor si a spus ca a lasat mesaje la NASA, dar nu i s-a raspuns. Acum, el vrea sa stie cine va plati pentru pagubele produse casei sale.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

6 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

12 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

11 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

11 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

11 ore ago