news

O bucata de tavan fals din sala de asteptare a aeroportului Sibiu a cazut peste niste scaune

O bucata din tavanul fals al salii de asteptare a aeroportului Sibiu s-a desprins si a cazut, vineri, peste cateva scaune. Nimeni nu a fost ranit, potrivit Turnul Sfatului.

„In contextul celor semnalate, precizam urmatoarele: in cursul zilei de azi, in zona publica a terminalului de pasageri, o portiune dintr-o placa de rigips s-a desprins. Evenimentul a avut loc in contextul in care, la acest moment, in terminalul de pasageri au loc lucrari de consolidare a structurii de rezistenta a acestuia, lucrari care se pare ca au slabit adezivul cu care placa de rigips din portiunea respectiva a fost lipit. Au fost dispuse de urgenta masuri de verificare a integritatii placilor de rigips din toate zonele unde au fost efectuate lucrari in vederea indepartarii controlate a acestora, daca este cazul. Zona afectata a fost izolata, s-a dispus indepartarea scaunelor din proximitatea peretilor centrali care sunt supusi lucrarilor de consolidare”, au declarat oficialii Aeroportului International Sibiu.

Aeroportul Sibiu se afla intr-un proces de extindere si modernizare, insa acesta nu ar trebui sa afecteze zborurile sau pasagerii.

Turnul Sfatului a facut o comparatie intre aeroportul din Sibiu si cel din Brasov.
La Brasov numarul de pasageri e mai mic, dar are mai multe curse regulate decat cel din Sibiu.
In luna mai 2023, Aeroportul Sibiu a fost folosit de 44.645 de pasageri, iar in luna aprilie din Sibiu au plecat sau au aterizat 42.078 de persoane. In comparatie, Aeroportul Brasov a avut in perioada 15 iulie – 18 iulie 10 mii de calatori.

In acest moment, Aeroportul Brasov este folosit pentru 10 curse regulate de catre compania aeriana Dan Air (Roma, Barcelona, Munchen, Bruxelles, Bucuresti, Valencia, Londra, Stuttgart, Nurnberg, si Madrid). Alte trei companii (Animawings, Aegean si Hisky) ofera chartere spre Antalya si Heraklion.

De pe Aeroportul Sibiu sunt zboruri catre 8 destinatii (Bucuresti, Memmingen, Dortmund, Munchen, Viena, Londra, Karlsruhe Baden-Baden si Nurnberg), operate de companiile Austrian, Lufthansa, Wizz Air si Air Connect. De asemenea, companiile Animawigs si HiSky ofera zboruri charter spre Creta, Skiathos, Monastir si Antalya.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Trei tineri, posibil romani, disparuti intr-o viitura in Udine, Italia. Cautari disperate ale salvatorilor

Sunt cautari disperate, intr-o regiune din nordul Italiei, unde torentii raului Natisone, din provincia Udine,…

27 de minute ago

Acordul „global” de pace, „in trei faze”, pentru Fasia Gaza „nu poate fi ratat”, spune Joe Biden

Presedintele american Joe Biden a afirmat ieri ca Israelul a propus un nou acord „global"…

48 de minute ago

Inalt oficial de la Praga: „Vom asista la un scenariu tip ‘lebada neagra’ pentru Rusia. Atunci totul in Rusia se va sfarsi”

David Stulik,  unul dintre diplomatii cehi care vorbesc fluent ucraineana, reprezentant special pentru Parteneriatul Estic…

13 ore ago

Polonia intentioneaza sa formeze o unitate militara alcatuita din cetateni ucraineni stabiliti in tara si care au primit ordin de mobilizare de acasa

Varsovia ia in considerare formarea unei unitati militare ucrainene alcatuite din cetateni ucraineni stabiliti in…

14 ore ago

Alba: Motorul unui autocar in care se aflau 40 de copii si sase adulti a luat foc. Toti s-au evacuat

Un incendiu a izbucnit, vineri seara, pe autostrada A10, intre Alba Iulia si Lancram, la…

14 ore ago

Mama unei adolescente ucise pentru ca a refuzat o casatorie aranjata, arestata in Pakistan

O femeie condamnata pentru uciderea fiicei sale adolescente in Italia in urma cu trei ani,…

14 ore ago