„O canalie, un prost”. Cum a fost renegat Tariceanu si de tatal sau adoptiv, Amedeo Lazarescu. Acesta a aruncat cu bastonul dupa actualul sef al Senatului

news

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a reusit sa-si dezmageasca major tatal adoptiv, Dan Amedeo Lazarescu. Acesta a fost unul dintre liderii de seama ai PNL, dupa 1990, fiind cel care l-a introdus pe Tariceanu in politica.

Amedeo Lazarescu a fost extrem de dezamagit de comportamentul ipocrit al lui Tariceanu, de modul in care si-a tradat colegii de partid, in anii ’90. El a parasit PNL pentru fonda un nou partid liberal (PNL – Aripa Tanara) impreuna cu Dinu Patriciu, din partea caruia a candidat la Primaria Capitalei, in 1992. Dupa ce a esuat lamentabil, Tariceanu s-a intors in PNL, lasandu-i balta pe cei din PNL-AT. Aici s0a tinut in continuare de jocuri de culise, reusind sa il dezmageasca profund pe tatal sau adoptiv, Dan Amedeo Lazarescu.

Iata o relatare a lui Radu Campeanu, fost presedinte al PNL, consemnata in cartea „Dialoguri dupa Revolutie” a lui Alex Mihai Stoenescu.

„Tariceanu nu avea eforturi intelectuale, in niciun caz. (…) Dan Amedeo Lazarescu era in conflict cu propriul lui fiu: ‘O canalie, un prost…!’. ‘Bine, ma, dar este baiatul tau’. ‘Nu, este baiatul meu vitreg'”, spunea Lazarescu.

Un alt incident, foarte cunoscut de catre liberali, a fost cel in care Lazarescu a aruncat cu bastonul dupa Tariceanu, in timpul unei sedinte la PNL.

„Prima este aceea ca a aruncat in public cu bastonul dupa fiul sau Tariceanu, pe culoarele sediului PNL, de mult ce il aprecia, iar al doilea ca a cerut unor apropiati fruntasi liberali, cu limba de moarte, ca nu cumva sa-l lase pe dl Tariceanu sa acceada vreodata la conducerea partidului”, a relatat unul dintre prietenii virtuali ai lui Adrian Nastase pe blogul acestuia.

lazarescu

Dupa moartea lui Lazarescu, cand a fost intrebat despre relatia cu tatal sau adoptiv, Tariceanu a tinut sa mentioneze ca a acesta a fost „doar sotul mamei mele”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: