O cantareata a murit dupa ce s-a infectat intentionat cu Covid. Fiul: „Spunea ca e mai OK sa se imbolnaveasca de Covid decat sa se vaccineze”

externe

O cantareata de muzica populara din Cehia a murit dupa ce s-a infectat intentionat Covid, a declarat fiul ei pentru BBC. Cantareata nu era vaccinata.

Hana Horka, in varsta de 57 de ani, nu fusese vaccinata si postase pe retelele de socializare ca se recupereaza dupa ce a fost testata pozitiv, dar a murit doua zile mai tarziu.

Fiul ei, Jan Rek, a declarat ca s-a infectat intentionat atunci cand el si tatal sau au avut virusul, astfel incat sa poata obtine un permis de recuperare pentru a avea acces la anumite localuri.

Rek si tatal sau, care sunt amandoi complet vaccinati, au luat amandoi Covid in timpul Craciunului. Dar el a spus ca mama sa a decis sa nu stea departe de ei, preferand in schimb sa se expuna la virus.

„Ar fi trebuit sa se izoleze timp de o saptamana pentru ca am fost testati pozitiv. Dar ea a fost cu noi tot timpul”, a spus el pentru BBC.

Dovada vaccinarii sau a unei infectii recente cu virusul este necesara in Republica Ceha pentru a intra in multe locuri sociale si culturale, inclusiv in cinematografe, baruri si cafenele.

Mama sa a fost membra a unuia dintre cele mai vechi grupuri folclorice cehe, Asonance. Ea a vrut sa se infecteze pentru a scapa dupa vindecare de restrictiile de circulatie, a explicat fiul ei.

Cu doua zile inainte de a muri, cantareata a scris pe retelele de socializare ca se recupereaza: „Acum va fi teatru, sauna, un concert”.

Duminica dimineata, in ziua in care a murit, Horka a spus ca se simtea mai bine si s-a imbracat pentru a merge la o plimbare. Dar apoi a inceput sa o doara spatele, asa ca s-a dus sa se intinda in dormitorul ei. „In aproximativ 10 minute totul s-a terminat”, a spus fiul ei. „S-a sufocat pana la moarte”.

Desi nu a fost vaccinata, Jan Rek a subliniat ca mama sa nu credea in bizarele teorii ale conspiratiei despre vaccinurile Covid. „Filozofia ei era ca era mai OK cu ideea de a se imbolnavi de Covid decat de a fi vaccinata. Nu ca am fi fost microcipati sau ceva de genul acesta”, a spus el.

„Nu avea rost sa incercam sa discutam cu ea despre aceasta problema, deoarece ar fi devenit prea emotional”, a adaugat el. In schimb, el a sperat ca, spunandu-si povestea, ii va putea convinge si pe altii sa se vaccineze.

La inceputul acestei luni, mii de persoane au manifestat in Praga si in alte orase impotriva posibilei introduceri a vaccinarii obligatorii pentru anumite segmente ale societatii. Se asteapta ca guvernul sa isi anunte planurile in curand.

Aproximativ 63% din populatia totala a Republicii Cehe este complet vaccinata, fata de o medie de 69% in UE.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: