O colectie de bijuterii este pregatita sa doboare recordurile detinute de colectia Elizabeth Taylor

life

Licitatia colectiei de bijuterii a regretatei miliardare austriece Heidi Horton este de asteptat sa doboare recordul stabilit in urma cu mai bine de un deceniu de regretata actrita Elizabeth Taylor, potrivit CNN.

In 2011, pietrele pretioase ale lui Taylor au strans aproape 116 milioane de dolari la licitatie, Kim Kardashian platind 64.900 de dolari pentru trei bratari Lorraine Schwartz.

Cu toate acestea, se estimeaza ca peste 700 de bijuterii detinute de Horton, care a fost si colectionara de arta, vor aduce in total peste 150 de milioane de dolari intr-o serie de licitatii la Four Seasons Hotel des Bergues din Geneva si online, in mai si noiembrie, potrivit datelor casei de licitatii Christie’s.

Afisata drept „cea mai mare si mai valoroasa” colectie privata de bijuterii ajunsa vreodata la licitatie, Christie’s a spus ca se asteapta sa „eclipseze” colectia Elizabeth Taylor din 2011 si licitatiile Maharajas & Mughal Magnificence din 2019, care sunt singurele doua colectii de bijuterii care au adus peste 100 de milioane de dolari.

Piesele includ un colier cu diamante „Briolette of India” de 90 de carate de Harry Winston, un inel Cartier cu rubin si diamante de culoarea „sangelui de porumbel”, o serie de creatii Bulgari moderne si vechi de decenii si articole de la alte branduri de lux precum Tiffany si Van Cleef & Arpels.

Christie’s a declarat ca incasarile vor merge catre Fundatia Heidi Horten, care sprijina Colectia Heidi Horten, muzeul pe care l-a infiintat la Viena, Austria, inainte de moartea sa, precum si cercetarea medicala, bunastarea copilului si alte cauze.

„Acesta este un moment istoric pentru Christie’s de a avea privilegiul de a oferi una dintre cele mai bune si mai importante colectii de bijuterii din lume originare din Europa”, a declarat Anthea Peers, presedinte la Christie’s EMEA, in comunicat.

Horten detinea o avere neta de aproximativ 3 miliarde de dolari cand a murit in iunie anul trecut, potrivit Forbes. Ea a mostenit 1 miliard de dolari de la primul ei sot, omul de afaceri german Helmut Horten, dupa ce acesta a murit in 1987.

Dragostea ei pentru bijuterii si arta s-a adancit dupa casatorie, potrivit casei de licitatii. Ea a continuat sa detina o serie de lucrari de arta decorative, moderne si contemporane, dintre care unele sunt gazduite in muzeul ei.

Helmut Horten a acumulat avere prin achizitionarea de afaceri evreiesti vandute sub presiune in timpul erei naziste, a spus Christie’s. Casa de licitatii a declarat ca intentioneaza sa aduca o „contributie semnificativa” din veniturile sale din licitatie unei organizatii care promoveaza cercetarea si educatia privind Holocaustul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: