Categories: news

O cunoscuta jurnalista cere ca romanii raniti la Barcelona sa NU fie adusi in tara: „Ce a zis, ma, Tudose? Mi-e scarba”

Jurnalista Bianca Oanea considera ca romanii raniti la Barcelona nu ar trebui sa fie adusi in tara pentru ca aici nu sunt conditii adecvate pentru a fi ingrijiti. Oanea reaminteste si detaliaza cum au fost ingrijitii ranitii in urma incendiului de la Colectiv.

„Ce a zis, ma, Tudose? Ca poate ranitii romani de la Barcelona sunt mai bine ingrijiti acasa? La fel de bine ingrijiti ca la Colectiv? Apropo, nu va suparati, domnii de la Parchet, parca acum un an ati deschis un dosar in rem pe ingrijirile medicale in cazul Colectiv. O audiere, o maslina sau iar faceti ceva festiv pe 30 octombrie, ca justitia lucreaza la PR? Mi-e scarba”, a scris Bianca Oanea pe Facebook.

Ulterior ea si-a explicat detaliat atitudinea, exemplificand cu modul revoltator in care s-au comportat autoritatile dupa incendiul de la Colectiv.

„Nu o sa-mi iert niciodata ca m-am oprit la Colectiv. Niciodata. Vineri a fost vineri. Sambata inca se cautau oamenii. Sunt la spital, sunt la morga, cine, unde e, cine e. Duminica dimineata erau apeluri discrete pentru fasa, medicamente, diverse.

La pranz, informala la Palatul Victoria. In pulovere suflecate, Ponta, Banicioiu, Arafat si altii. Dau informatii, dar mai ales asigurari ca nu se poate mai bine. Stiu ca Andrada era la Guvern si o intrebam cum naiba sunt de toate, daca intr-o zi obisnuita nu sunt, cum naiba sunt de toate, daca sunt apelurile astea. Andrada intreaba si totul devine on the record. E bine, e foarte bine, ne ocupam.

Directorul de la Universitar trimite mesaj intregii agende, probabil, AVEM DE TOATE! La Arsi se face conferinta pe scari. AVEM DE TOATE! Mobilizare extraordinara de comunicare. Ma suna Cozmin, patronul, si-mi povesteste ca fratele lui, electrocutat la un moment dat, era un spital din Bucuresti, iar medicii l-au invitat sa-si la revedere. Nu avea sa mai traiasca. Cozmin nu si-a luat la revedere, ci a sunat la AKH, a luat un elicopter. Fratele lui traia dupa cinci ani, era bine. Bianca, vezi de asta, ca la Bucuresti mor. Cozmin, tu nu vezi ca astia au de toate? Noi suntem vecini cu Samsung. Imi scrie cineva de acolo. Vrea sotul unei colege sa vorbeasca cu tine, ii dau numarul. Da-i. Doamna, am avut pe cineva ars grav, am gasit spital in Germania, era avionul pe pista, dar nu mi-au dat semnaturile. A murit, astia nu o sa dea semnaturile.

Intre timp, sunau oameni. „Eu si colegii mei am inceput sa strangem lucruri, dar vedem ca astia declara ca au de toate, ce facem?” Duceti, duceti, nu se poata sa nu aiba nevoie. Nu o sa va refuze nimeni. Declaratii guvernamentale si spitalicesti: Avem de toate! Am continuat sa dam pe surse, sa vorbim despre nevoia ca acei oameni sa plece. Raspunsurile erau: Nu va e rusine, dati in medici si asistente, speriati familiile. in fata la Arsi o doamna blonda se plangea de conditii si voia sa-si ranitul de acolo. „O nebuna, divortasera, ce vorbeste ea, o moldoveanca nebuna”. Si alte redactii cautau oameni care sa confirme dezastrul din spatele lui AVEM DE TOATE. Nimeni nu vorbea. Un prieten mi-a zis: Stiu pe cineva la Universitar, am incredere, spune ca mintiti. De ce faci asta, cine te pune sa minti? Si desigur, dati in medici, in asistente, agitati familiile. A venit intr-o seara un comunicat de la o organizatie a medicilor, care confirma ingrijorarile. „Blonda aia vrea sa-i ia locul directorului, sunt meciurile lor, nu e asa” .

La o saptamana de la dezastru, intra Banicioiu prin telefon. Eu urlu cu ochii bulbucati, cu dintii mei putini la vedere, cu pumnii stransi. AVEM DE TOATE! Ma vad pe sincron ca un caine turbat in lant. Poate am lasat ura pentru PSD sa-mi intunece judecata. Poate sperii familiile, poate imi bat joc de medici si asistente. Sa o las mai moale, sunt nebuna, nu confirma nimeni. AVEM DE TOATE.

Aproape o luna mai tarziu, Tolontan incepe seria dezvaluirilor. Plang ca proasta la primul articolo. Plang cat nu plansesem in tot timpul ala. Echipa Gazetei nu se lasase intimidata de AVEM DE TOATE. Eu nu o sa mai renunt niciodata. Voi fi nebuna, dar nu voi mai renunta. E randul vostru sa plangeti, ticalosilor! #Colectiv Nu, domnule Tudose, ranitii de la Barcelona nu sunt tratati mai bine acasa!”, a scris Oanea.

Premierul Mihai Tudose a transmis, la inceputul sedintei de guvern de vineri, un mesaj de solidaritate cu Spania si de compasiune pentru cei decedati in urma atacurilor recente, precizand ca romanii raniti poate ar trebui adusi acasa, pentru ca „poate sunt tratati mai bine aici”.

„Transmit si pe aceasta cale un mesaj de solidaritate cu Spania si de compasiune pentru cei decedati”, a declarat Tudose.

Seful Executivului a rugat Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Sanatatii sa fie aproape de romanii raniti. „Nu e grav, poate trebuie adusi acasa, poate sunt tratati mai bine aici”, a mai spus Tudose.

O furgoneta a intrat, joi, pe artera Rambla din Barcelona si a parcurs circa 600 de metri printre pietoni, apoi s-a izbit de un chiosc, iar soferul a fugit.

Atentatul, soldat cu 13 morti si zeci de raniti, a fost revendicat de organizatia terorista Statul Islamic. Printre ranitii de la Barcelona se afla si patru romani, dintre care doar unul mai este in spital.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Cei cinci indivizi care au ucis un sofer de camion roman in Belgia erau drogati si practicau „un joc” care a mai luat si alte vieti in ultimii ani

Unul dintre cei cinci suspecti arestati duminica in Belgia, in urma uciderii soferului de camion…

24 de minute ago

Lamborghini a lansat, pentru pasionatii de masini melomani, discuri pe vinil cu zgomotul facut de legendare motoare V-12 – VIDEO

Lamborghini a creat un pick-up in editie speciala in colaborare cu Technics.Pick-up-ul este marcat cu…

39 de minute ago

Estonia ia in calcul trimiterea de trupe in Ucraina, desi NATO se opune unei astfel de masuri

Potrivit unor informatii ale consilierului prezidential estonian pe probleme de securitate Madis Roll, publicate de…

54 de minute ago

Extremistii israelieni au incendiat camioanele cu ajutoare pentru Gaza, la cateva ore dupa ce au jefuit un convoi

Israelienii extremisti au incendiat doua camioane care transportau ajutoare umanitare din Iordania catre Gaza. Camioanele…

O oră ago

Seful diplomatiei americane, Antony Blinken, face astazi o vizita-surpriza in Ucraina, pentru a da asigurari privind ajutorul SUA

Seful diplomatiei americane, Antony Blinken, a sosit marti dimineata la Kiev pentru o vizita surpriza…

O oră ago