O data in viata: licitatie pentru un intreg arhipelag indonezian

life

Un grup de insule indoneziene cunoscute sub numele de Rezervatia Widi va fi scoasa la licitatie in ceea ce ar putea fi una dintre cele mai atragatoare vanzari imobiliare care au avut loc vreodata in Asia, potrivit CNN.

Cele peste 100 de insule din „Triunghiul de Coral” din estul Indoneziei sunt intinse pe 10.000 de hectare, aproximativ aceeasi dimensiune ca si Bora Bora.

Licitatia incepe pe 8 decembrie si va dura pana pe 14 decembrie. Ofertantii au fost rugati sa depuna un avans de 100.000 de dolari pentru a dovedi ca sunt seriosi.

Legea indoneziana prevede ca persoanele care nu detin cetatenia indoneziana nu pot cumpara oficial insule. Dar Rezervatia Widi a rezolvat si aceasta problema. Eventualul cumparator va achizitiona o cota-parte din PT. Leadership Islands

Indonesia (LII), o societate pe actiuni. Apoi va fi liber sa dezvolte insula dupa bunul plac.

In cazul in care are nevoie de ajutor, mai multi experti, alesi de LII, asteapta deja sa fie solicitati pentru construirea unei statiuni in Rezervatia Widi.

Printre acestia se afla si Bill Bensley, arhitectul din spatele unora dintre cele mai exclusiviste hoteluri si statiuni din Asia.
In timp ce eventualul cumparator al Rezervatiei Widi nu are nicio obligatie sa lucreze cu Bensley, designerul din Thailanda a lucrat deja la unele concepte de design pentru o ipotetica statiune insulara, iar un reprezentant Sotheby’s a declarat, pentru CNN, ca arhitectul este „un adept al dezvoltarii responsabile a rezervatiei”.

Rezervatia Widi are unele dintre cele mai frumoase peisaje ale Indoneziei, inclusiv recife de corali, mangrove si aproximativ 150 de kilometri de plaja.

Rezervatia este accesibila doar cu avionul privat. Aeroportul International Gusti Ngurah Rai din Bali se afla la 2,5 ore de zbor.

Vanzarile de insulele private au crescut in ultimii ani. Deja o optiune populara printre persoanele extrem de bogate (se pare ca Shakira si Leonardo DiCaprio detin cate una), dorinta de intimitate si distanta sigura le-au facut un bun si mai ravnit in timpul pandemiei.

Unele insule, nu sunt, totusi chiar atat de ieftine. Intretinerea si infrastructura pot fi cu adevarat costisitoare.

Multe insule nu au infrastructura existenta, iar unii proprietari nu trebuie doar sa construiasca o casa ci sa sa realizeze instalatii electrice si sanitare.

Adaugati transportul mancarii si personalului cu avionul si detinerea unei insule poate deveni foarte scumpa intr-un timp foarte scurt.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: