„O diversiune, o petarda, o gluma proasta”. Reactia PNL fata de solicitarea PSD adresata Parchetului de a ancheta finantarea protestului din 10 august

politica

Presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban, a apreciat marti ca solicitarea PSD de realizare a unei anchete privind modul de finantare a protestelor din 10 august reprezinta „o gluma proasta”, adaugand ca social-democratii ar fi trebuit sa voteze solicitarea PNL privind constituirea unei comisii de ancheta.

Orban a adaugat ca cererea PSD adresata institutiilor statului de a investiga informatiile cu privire la finantarea externa a protestelor de strada este „o diversiune, o petarda, o incercare de a abate atentia de la vinovatiile evidente ale factorilor decizionali”, facand referire in acest sens la ministrul de Interne, la conducerea Jandarmeriei si la prefectul Capitalei.

„Sigur ca trebuie sa cerceteze ceva, sa cerceteze cine i-a platit pe golanii si ultrasii din galerii si din zona interlopa pentru a transforma un miting pasnic, pentru a crea falsa impresie ca exista oameni violenti in cazul unui miting pasnic. Iar aici vinovatii sunt ei. Daca se apuca sa cerceteze, m-as bucura sa cerceteze, pentru ca vor descoperi ca vinovatii sunt ei, cei care au platit astfel de grupuri violente si care le-au si instruit cum sa actioneze in cadrul mitingului. De altfel, cea mai buna dovada ca exista o legatura intre Jandarmerie si aceste grupuri agresive, care au fost introduse in multime, este faptul ca Jandarmeria nu a operat nicio extragere a niciunui grup violent din aceasta multime, lucru care se vede cu ochiul liber in raport”, a aratat Orban in cadrul unei declaratii de presa sustinute in urma sedintei Biroului Executiv al PNL.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: