O drona cu dispozitiv explozibil a fost gasita la Tilenovo, pe tarmul bulgar al Marii Negre

externe

drona, Bulgaria, Tiulenovo

O drona de origine necunoscuta si, potrivit unor informatii neconfirmate,avand atasat un dispozitiv exploziv, a fost gasita intamplator aseara tarziu, pe litoralul bulgaresc al Marii Negre, la Tiulenovo. Nu este clar cum a ajuns drona pe tarmul bulgaresc – daca a cazut din aer sau a fost luata de curent.

De asemenea, nu exista nicio informatie cu privire la proprietarul dronei. Un semnal a fost trimis la numarul de urgenta 112. Autoritatile au izolat zona imediat dupa incident, transmite agentia bulgara de stiri Novinite.

Barbatul care a depus sesizarea si a facut fotografiile dronei, Radoslav Rusev, a explicat pentru Televiziunea Nationala ca, dupa aproape 12 ore, nu exista nicio ancheta in acest caz.

„Am vazut bomba lipita de drona, este clar vizibila si in fotografii. Semnalul a fost dat aseara, la ora 21:40. Pana acum nu a existat niciun raspuns la semnalul meu, cu exceptia faptului ca drumul spre Golful Tiulenovo este inchis.Asteptam de zece, unsprezece ore ca vreun expert sa se scufunde dupa ea, sa se intample ceva”, a declarat Radoslav Rusev.

Primarul comunei Sabla, Marijan Jecev, a explicat ca se asteapta sosirea unei echipe de la Ministerul Apararii. „Aseara, in jurul orei 21:30, am primit un telefon care spunea ca exista un obiect similar adus de valuri. Incepand cu ora 22:10 aseara, zona a fost izolata. La acest moment s-a emis deja un ordin de a izola zona pentru a proteja viata si sanatatea oamenilor care locuiesc in zona pana la sosirea autoritatilor Ministerului Apararii”, a declarat Jecev.

Intrebat daca se cunoaste originea dronei, primarul din Shabla a comentat ca „din ceea ce se poate vedea de la distanta, este una dintre cele folosite in razboiul din Ucraina”. Drona a fost depistata chiar langa portul de agrement al localitatii. „Din fericire, in acest moment bate puternic vantul si nicio barca nu a iesit inca in larg”, a Gheorghi Todorov, unul dintre primii localnici care au vazut drona in aceasta dimineata. O echipa specializata din cadrul Fortelor Navale va efectua recunoasterea si eliminarea obiectului gasit in Tiulenovo, a anuntat Ministerul Apararii.

Echipa de specialisti formata din cinci militari a plecat la ora 6:10 in aceasta dimineata. La fata locului, echipa specializata va efectua o recunoastere a obiectului, dupa care se va lua o decizie cu privire la locul unde va fi eliminat.

Militarii actioneaza dupa ce au primit o solicitare din partea guvernatorului regional al regiunii Varna si din ordinul sefului apararii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: