Categories: externe

O epidemie misterioasa de pneumonie in randul copiilor „copleseste” spitalele din China

Oamenii de stiinta si-au exprimat ingrijorarea cu privire la o boala misterioasa „asemanatoare pneumoniei” care a „coplesit” spitalele din China, potrivit The Standard.

O alerta a fost emisa prin intermediul ProMed – o mare baza de date de supraveghere care monitorizeaza focarele de boala – avertizand asupra unei epidemii de „pneumonie nediagnosticata” la copii.

Site-ul de stiri taiwanez FTV News a declarat ca copiii se prezinta la spitale din Beijing si Liaoning – la 800 km nord-est – cu simptome care includ febra mare si inflamatie a plamanilor, dar fara tuse.

Un cetatean din Beijing a declarat pentru aceasta publicatie: „Multi, multi (copii) sunt spitalizati. Ei nu tusesc si nu au niciun simptom. Au doar o temperatura ridicata si multi dezvolta noduli pulmonari”.

Acesta a adaugat: „Acum nu ai voie sa te prezinti la scoala. Daca ai simptome precum febra, raceala, tuse si apoi esti spitalizat, poti cere concediu.”

Presa locala a relatat ca holul Spitalului de copii din Dalian, in provincia Liaoning, era, de asemenea, „plin de copii bolnavi” care primeau perfuzii intravenoase.

Un membru al personalului spitalului a declarat: „Pacientii trebuie sa astepte la coada timp de 2 ore, iar noi suntem toti in departamentul de urgenta si nu exista clinici generale de ambulatoriu”.

Focarul Covid-19 a fost semnalat initial oamenilor de stiinta la nivel mondial la sfarsitul lunii decembrie 2019, prin intermediul unei alerte ProMed la sfarsitul lunii decembrie, care avertizase in mod similar despre o boala respiratorie care a cuprins orasul Wuhan.

O nota a editorului postata miercuri de ProMed a declarat ca raportul FTV News a sugerat un „focar larg raspandit al unei boli respiratorii nediagnosticate”.

Urmareste-ne si pe:
Karina Macovei

Share
Published by
Karina Macovei

Recent Posts

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Acesta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

O oră ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

2 ore ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

3 ore ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

4 ore ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

3 ore ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

4 ore ago