O femeie a murit dupa ce a asteptat 16 ore pe holul Spitalului Constanta. A murit in bratele fiului ei

news

O femeie de 70 de ani, din Constanta, a murit dupa ce a fost lasata sa astepte 16 ore pe un scaun, pe holul Urgentei de la Spitalul Judetean. Familia batranei a depus plangere la Politie si a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

Fiul femeii care a asteptat 16 ore la Urgente si apoi a murit a depus o plangere penala la politie in care ii acuza pe medici ca nu s-au ingrijit de starea mamei sale timp de o zi si o noapte, timp in care batrana a fost lasata sa astepte pe un scaun, in holul institutiei.

Femeia a ajuns la spital in 1 februarie, in jurul orei 7 dimineata, acuzand dureri in piept si abdomen. Abia dupa 12 ore, femeia a fost luata si i s-a facut o electrocardiograma (EKG), iar dupa alte patru ore a fost mutata pe un pat.

Dupa o ora de cand a fost pusa in pat, batrana a murit in bratele fiului sau.

Reprezentantii Politiei Constanta au declarat ca in aceasta cauza a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

„S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpa. Barbatul a facut astazi (luni – n.r.) plangere si acuza ca, sambata, mama lui de 70 de ani a murit dupa ce a stat de la ora 7 pana la ora 12 la urgente fara sa fie tratata cum trebuie de cadrele medicale”, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al IPJ Constanta.

Reprezentantii Spitalului Judetean Constanta au declarat ca fac si ei o ancheta interna pentru a se stabili cine se face vinovat de decesul femeii.

„Din primele date reiese ca pacienta a fost preluata pe cod verde in aproximativ 30 de minute de la prezentarea in Unitatea Primiri Urgente, i s-au recoltat analize, a facut o serie de alte investigatii amanuntite (radiografie pulmonara si computer tomograf) si a fost evaluata de catre medicii de garda (urgenta, boli interne, cardiologie). Ulterior, starea clinica a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutata pe codul rosu dar, din pacate, eforturile medicilor din resuscitare au fost in afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o ancheta”, a declarat Crina Kibedi, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Constanta.

Medicii si politistii asteapta rezultatul necropsiei pentru a se stabili cauza decesului femeii de 70 de ani.

Mai mult despre: ,


Comentarii: