O femeie de 87 de ani a venit din Valcea pentru a fi alaturi de protestatarii din Piata Victoriei. Sase luni de la represiunea din 10 august

news

O femeie in varsta de 87 de ani a venit, duminica, dintr-o comuna din judetul Valcea in Piata Victoriei din Bucuresti pentru a fi alaturi de protestatarii care marcau implinirea a sase luni de la reprimarea protestului din 10 august.

Femeia este din comuna Pietrari, judetul Valcea. Ea a declarat la Realitatea TV ca a venit in Bucuresti pentru a fi alaturi de protestatarii din Piata Victoriei.

„Am venit sa ma duc in Piata Victoriei, dar au fost putini oameni. Am strigat si eu acolo, mai stau in Bucuresti ca sa ma duc din nou in Piata”, i-a spus femeia lui Rares Bogdan.

„Eu am a fost foarte chinuita pe vremea comunistilor. Socrul meu a fost chiabur si liberal, sotul a facut canalul. Dupa ce l-au eliberat, in ’60 au venit la 12 noaptea, seful de post si un securist, l-au ridicat si nu s-a mai intors. A decedat in penitenciarul Pitesti”, a relatat femeia.

Cateva zeci de protestatari s-au aflat, duminica, in Piata Victoriei, dorind sa aduca aminte despre modul brutal in care jandarmii au rerimat protestul din 10 august.  Ei au scandat ”Rusine, rusine, rusine sa va fie!”, ”Huoo!”, ”Cuib de hoti si de mafioti”, ”Jos comunistii”. De asemenea, au fost proiectate imagini cu violentele comise de jandarmi.

Mai mult despre: ,


Comentarii: