O femeie din Rusia, acuzata de „actiuni ostile statului” dupa ce i-a cerut lui Putin sa construiasca o gradinita in cartierul ei

externe

Vladimir Putin, decret, confiscare, active americane

O locuitoare din regiunea rusa Moscova spune ca a fost acuzata de „actiuni ostile statului” pentru ca ar fi organizat un miting de protest neautorizat de autoritati. De fapt, femeia si mai multi vecini din cartierul unde locuieste nu au organizat niciun miting, ci s-au adunat doar pentru a inregistra un mesaj video catre presedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Potrivit traditiei inaugurate de insusi Putin, cetatenii rusi pot transmite asemenea mesaje catre presedinte, pentru a fi difuzate in cadrul programului anual televizat de intrebari si raspunsuri, „Linia directa”, care anul acesta a fost difuzat la inceputul lunii decembrie.

In inregistrarea video, locuitorii se plangeau ca in cvartalul lor de locuinte din oraselul Sofino nu exista nicio gradinita si, de asemenea, nu a fost alocat de catre primarie niciun teren pentru locuri de joaca pentru copii. Vecinii sunt aratati tinand in mana afise pe care scrie „Copiii nostri nu sunt o prioritate”.

Potrivit canalului independent rusesc Meduza, Marina Smetannikova, femeia care se confrunta cu acuzatiile, a subliniat ca afisele nu contin „declaratii, cereri politice sau sloganuri care sunt interzise in Rusia”.

Mai mult, a spus ea, un grup de aceeasi marime a fost filmat tinand aceleasi pancarte intr-un reportaj local anterior si nu s-a confruntat cu nicio reactie din partea autoritatilor.

O alta rezidenta din Sofino, Elena Maksimenko, a declarat ca desi nu aparea in filmare, politistii s-au prezentat totusi la usa ei, cerand o explicatie pentru „protestul neautorizat”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: