Categories: news

O femeie este implicata in cazul crimei de la Sibiu. Filmul evenimentelor, ucigasii au folosit „legatura de tip Arbatachar” pentru a-si tortura victima

Politistii din Sibiu au prezentat, joi, filmul evenimentelor care au culminat cu asasinarea omului de afaceri sibian Adrian Kreiner. Din grupul care a pus la cale jaful a facut parte si o femeie.

Iata filmul evenimentelor:

„In data de 04.11.2023, cei 5 suspecti (4 barbati si o femeie) au plecat de pe raza localitatii Dumbravita, judetul Timis cu doua autoturisme apartinand a doi dintre suspecti. Un autoturism a fost lasat pe raza municipiului Deva, judetul Hunedoara, urmand ca acesta sa reprezinte o masina de rezerva pentru o deplasare ulterioara, cu care sa nu fi intrat pe raza orasului Sibiu.

Au ajuns la Sibiu cu celalalt autoturism, condus de catre unul dintre suspecti, suspect care nu a participat la savarsirea faptei, dupa care au ajuns in parcarea Promenada Mall Selimbar in jurul orei 17.30. Dupa ce trei dintre ei au facut mici cumparaturi, in timp ce ceilalti 2 au asteptat in masina, in jurul orelor 18.00, s-au deplasat cu totii pe strada Doamna Stanca, unde suspecta inchiriase un apartament pentru 3 nopti.

Dupa ce a preluat apartamentul inchiriat de la proprietar, suspecta si soferul au parasit municipiul Sibiu cu autoturismul cu care venisera, lasandu-i in apartamentul inchiriat pe cei trei suspecti. Acestia au ramas in apartament pana in jurul orelor 00.00 ale zilei de 05.11.2023, cand au plecat pe jos spre strada Moldoveanu, unde locuia victima.

In jurul orei 00.30 minute, cei trei suspecti au sarit gardul si au patruns in imobilul nelocuit cu nr. 11, situat vis-a –vis de locuinta victimei si apoi au urcat in podul imobilului, pe o scara laterala. Din acel moment si pana in noaptea de 06.11.2023, suspectii au supravegheat locuinta victimei la intervale diferite de timp, avand si perioade in care au parasit imobilul pentru a merge sa cumpere diferite produse alimentare.

In dimineata zilei de 06.11.2023, in jurul orelor 02.20 minute, cei trei suspecti au parasit podul casei, au sarit gardul proprietatii si s-au dus la gardul locuintei victimei, doi dintre ei au fortat un element metalic din gard si au pastruns in curte, in timp ce al treilea a ramas in strada, supraveghind ce se intampla in exteriorul locuintei, dar si in strada. Dupa ce au patruns in curtea victimei, cei doi suspecti au desurubat becurile de la iluminatul perimetral, au deschis o fereastra de la garajul locuintei, care era rabatata si au pastruns in garajul victimei, in jurul orei 02.38 minute. Din garaj, suspectii au intrat direct in casa, unde, la parter, in living, se afla victima, care probabil adormise pe canapea.

In locuinta, victima a fost legata de maini si de picioare, in mod solidar in pozitie de barca, astfel incat orice miscare a oricarui membru sa antreneze dupa sine autostrangerea, dupa care este lasata la sol in modul „legaturii de tip Arbatachar”. Acest este un mod de legare a victimei in care socul traumatic se instaleaza rapid prin intreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legatura Arbatachar este o forma de tortura unde durerea este extrema, folosita pentru a determina victima sa dezvaluie locul in care depoziteaza banii sau obiecte de valoare. La plecarea din locuinta, dupa comiterea faptei, suspectii au acoperit corpul si capul victimei cu patura de pe canapeaua unde dormise aceasta.

In timpul activitatii infractionale, suspectii au fost surprinsi de fiica victimei, aflata la etajul locuintei, doi dintre cei trei barbati au urcat unde se afla fiica victimei si, sub amenintarea unui pistol, i-au solicitat acesteia, in limba engleza, sa spuna locul in care tatal sau ascunde banii.

Dupa ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta ii avea in portofel (40 de euro si aproximativ 100 de lei), a fost amenintata cu pistolul de catre unul din atacatori, intreband-o de mai multe ori unde sunt banii. In acest timp, celalalt atacator, observand in interiorul dressing ului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat si le-a introdus intr-o geanta, scotocind si prin sertarele din dormitor. Suspectii au parasit locuinta si curtea victimei, in fuga, prin grilajul dizlocat al gardului.

In data de 06.11.2023, orele 03:01, I.P.J. Sibiu a fost sesizat prin SNUAU 112 de catre concubina victimei cu privire la faptul ca persoane necunoscute au patruns prin efractie in imobilul situat in Sibiu pe str. Moldoveanu nr. 4, jud. Sibiu unde locuiau impreuna, exercitand acte de violenta asupra persoanei vatamate care se afla la parterul locuintei. La fata locului primul echipaj de politie a ajuns intr-un interval de 2 minute, acordand primul ajutor victimei si solicitand sprijinul SAJ Sibiu.

Tot in cadrul activitatilor investigative, s-a stabilit faptul ca, dupa comiterea faptei, suspectii s-au intors in data de 06.11.2023, in jurul orelor 04.20, la apartamentul inchiriat si au parasit municipiul Sibiu cu un taxi in aceeasi data, in jurul orelor 07.20, cursa fiind facuta pana la Deva, judetul Hunedoara, unde aveau un autoturism. In continuare, suspectii s-au deplasat pe raza localitatii Dumbravita, judetul Timis, la locuinta suspectului care i-a adus in Sibiu. In seara zilei de 07.11.2023, in momentul in care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre suspecti si suspecta au parasit cu certitudine tara, in prezent desfasurandu-se activitati de localizare pentru cel de-al treilea supect, despre care exista date si indicii ca se afla pe teritoriul Romaniei.

In final, precizam faptul ca am beneficiat de coordonarea si sprijinul conducerii si specialistilor din cadrul Politiei Romane, Directiei de Investigatii Criminale si de suportul structurilor de specialitate din Ministerul Afacerilor Interne, inspectoratelor de politie judetene Timis, Hunedoara, Brasov, Dolj, Tulcea, Galati, Braila si Valcea, Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu. Multumim pe aceasta cale mass-mediei pentru interesul aratat evenimentului, dar si societatii civile pentru intelegerea si emotia generala care ne-au motivat o data in plus sa facem totul pentru solutionarea dosarului”.

Unul dintre criminalii din cazul omului de afaceri din Sibiu a fost prins in comuna Valea Stanciului, din judetul Dolj.

Politistii stiu si cine sunt ceilalti doi.


Prim-procurorul adjunct Mihaela Ruginosu , in calitate de purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, a prezentat joi seara noi detalii despre cei trei criminali din cazul omului de afaceri Adrian Kreiner.

„Astazi, 16 noiembrie 2023, s-a demarat urmarirea penala impotriva a trei barbati din judetul Dolj, cu varste cuprinse intre 31 si 34 de ani. Acestia sunt suspectati de comiterea infractiunilor de omor calificat si talharie calificata.

Pana in prezent nu s-a reusit localizarea acestora, existand posibilitatea sa fi parasit teritoriul tarii. Doi dintre autori poseda antecedente penale.

Tot astazi procurorul criminalist a dispus retinerea unui barbat in varsta 44 de ani din localitatea Dumbravita jud. Timis, fata de care s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de favorizarea infractorului, constand in aceea ca ar fi ajutat autorii crimei cu gazduire si transport, contribuind si la plecarea din tara a unuia dintre autori. La locuinta acestuia si la sediul firmei sale s-au efectuat perchezitii domiciliare.

Din probele administrate pana in prezent se contureaza ideea ca motivul patrunderii in locuinta victimei a fost jaful. Autorii au supravegheat casa victimei incepand cu noaptea de 4/5. 11.2023 dintr-un imobil invecinat si nelocuit. Pe una din probele prelevate cu ocazia cercetarii la fata locului din acel imobil a fost identificat profilul ADN al unuia dintre autori”, se arata intr-un comunicat de presa.

Antena 3 si RTV au transmis, luni, ca „ucigasii omului de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner, au fost identificati. Urmare imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere cei trei indivizi care l-au ucis in bataie pe omul de afaceri sibian Adrian Kreiner, au fost identificati si localizati la intrare in Sibiu, in zona strazii Doamna Stanca”.

„Potrivit surselor Antena 3 cei trei indivizi au cetatenie pakistaneza si aveau un apartament inchiriat”, a sustinut postul lui Voiculescu.

Cei trei indivizi care l-au omorat in bataie pe milionarul sibian Adrian Kreiner au fost filmati, la scurt timp dupa crima, umbland cu cagulele pe cap pe o strada din oras. Criminalii nu au fost prinsi nici acum.

„Criminalii lui Adrian Kreiner se plimbau nestingheriti, cu cagulele pe cap, la 25 de minute dupa crima, pe str Negoveanu din Sibiu! Ce spuneti despre asta, domnule chestor?!

Orasul unde talharii si criminalii umbla mascati si nimeni nu ii intreaba nimic!”, a scris revoltat un sibian, fost politist, pe Facebook.

Adrian Kreiner a fost batut zeci de minute de cei trei barbati cu cagule. Acestia au fugit apoi cu ceasurile de lux ale afaceristului si cu o parte din banii din seif. Potrivit anchetatorilor, Kreiner ar fi fost torturat ca sa spuna unde isi tinea in locuinta banii.

Camerele de supraveghere din imobil au filmat totul desi, cand au intrat in casa, cei trei suspecti au taiat cablurile sistemului de securitate. Insa au oprit in acest fel doar alarma si monitorizarea video de la exterior.

Kreiner ar fi intrat in stop cardiac dupa ce, 40 de minute, ar fi fost lovit in continuu. Bataia nu a incetat nici in momentul in care barbatul le-ar fi spus agresorilor unde pastreaza ceasurile de valoare.

„Au organizat acest jaf cu persoanele in interior. In general, sutii, cum se numesc hotii, organizeaza aceste jafuri cand oamenii sunt plecati de acasa”, a declarat Crisan Mucenic Lazureanu, expert criminalist, pentru Stirile Pro TV.

Adrian Kreiner are o fima in industria de accesorii dar este si fondator si membru in conducerea primei cooperative digitale din Romania, bazata pe asa numita tehnologie „blockchain”.

Pe langa ceasurile de lux, din casa lui Kreiner suspectii ar fi plecat si cu 200 de mii de euro.

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

2 ore ago

Inca o mazilire la Moscova, Putin l-a dat afara si pe ministrul adjunct al Apararii. Acesta este cel mai apropiat colaborator al fostului ministru, Serghei Soigu

Presedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul adjunct al Apararii, Iuri Sadovenko. Acesta a…

48 de minute ago

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

4 ore ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

6 ore ago