EXCLUSIV. „O friptura Iohannis, va rog”. Specialitati in restaurantele din Sibiu. Ce ii place presedintelui sa manance

news

Mai multe restaurante din Sibiu au in meniuri specialitati mai putin obisnuite. Pe langa clasicele „cotlet de porc la gratar” sau „snitel de pui”, la Sibiu se poate savura si un „piept de pui Iohannis”.

La restaurantul Hermania, aflat in centrul Sibiului, produsele cu specific sasesc sunt la ele acasa. „Farmecul autentic este adus de chelnerii in costume traditionale sasesti si de ambientul tipic german”, se spune pe site-ul restaurantului. Aici se poate savura pizza saseasca Flammkuchen sau paste Kasespetzele, dar si un foarte gustos „steak Iohannis„. Clientii vechi ai restaurantului spun ca fostul primar Klaus Iohannis venea des aici, ii placea felul in care era preparata friptura de vita. Prin urmare, patronii localului sau gandit sa o boteze cu numele actualului presedinte.

Un alt loc in care lui Klaus Iohannis ii placea sa se destinda la o masa buna este restaurantul Apfelhaus, aflat in apropiere de Sibiu, la Cisnadioara. Localul are o gradina mare cu meri, de unde si numele. Dar mai are si un menu atractiv, in care la specialitati romanesti gasim „piept de pui Iohannis”.

„Apfelhaus ofera oaspetilor posibilitatea de a alege intre savuroase preparate traditionale cu specific sasesc si binecunoscutele specialitati ale bucatariei romanesti, ca: Platou rustic, Piept de pui Johannis, Mix grill, Purcel si miel la protap”, spun patronii locului pe site-ul restaurantului.

Produsul a fost denumit astfel pentru ca era preparat dupa indicatiile actualului presedinte. Lui Klaus Iohannis ii place sa manance pieptul de pui impreuna cu rosii si mozzarella.

In Bucuresti, se pare ca oferta restaurantelor cu specific german nu prea este pe gustul presedintelui, astfel incat s-a reorientat spre cele cu specific  frantuzesc. Unul dintre locurile preferate de Klaus Iohannis pentru a lua masa este „Le Fin Palais Royal” situat in Piata Amzei.

„Va invitam sa descoperiti conceptele noastre Restaurant Gastronomique si L’Epicerie Fine ‘Cadeaux et delices’, in cadrul carora veti regasi creativitatea, eleganta si finetea specialitatilor bucatariei frantuzesti. Chef de Cuisine Philippe Le Quilec, va deschide o noua perspectiva asupra artei culinare prin savuroasele preparate create, de care va puteti bucura in cadrul rafinat si intim al restaurantului nostru”, este descrierea acestui restaurant, deschis in 2014.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: