O gaura gigantica cu o padure straveche in interior a fost descoperita in China. Copacii ajung pana la 131 de metri – Video

life

O gaura uriasa cu o padure straveche in interior a fost descoperita de exploratorii de pesteri din China, anunta Newsweek USA.

Gaura din comitatul Leye, in regiunea autonoma Guangxi Zhuang, are o adancime de 630 de metri si adaposteste copaci primitivi care cresc pana la 131 de metri, a relatat agentia de stiri Xinhua, citata de Newsweek.

Gaura pare sa fie un paradis pentru o gama abundenta de fauna. Zhang Yuanhai, inginer senior la Institutul de Geologie Karst din cadrul Serviciului Geologic al Chinei, a declarat pentru agentia de stiri ca in interiorul gaurii exista, de asemenea, trei pesteri, care sunt probabil indicii despre evolutia timpurie a gropii.

Interiorul uriasei gauri are o lungime de aproximativ 1.004 metri si o latime de 492 de metri, a relatat Xinhua.

Unele dintre plantele care cresc in padure pot ajunge pana la umerii unei persoane, a declarat pentru Xinhua liderul echipei de expeditie, Chen Lixin.

Gaura ar putea gazdui chiar si specii pe care stiinta nu le-a inregistrat inca. Chen a declarat pentru Live Science ca „nu ar fi surprins” sa descopere noi specii in interiorul gaurii.

Aceasta ridica la 30 numarul de astfel de gauri inregistrate in regiune. Gropile din Regiunea Autonoma Guangxi Zhuang sunt deosebit de frecvente. Roca de sub suprafata terenului este predispusa sa se dizolve in mod natural din cauza ploilor acide. In timp, aceasta provoaca o prapastie in interiorul pamantului si, in cele din urma, face ca suprafata sa cada prin ea, creand astfel gaura.

Cele mai frecvente zone in care se gasesc astfel de gauri mari sunt China, Mexic si Papua Noua Guinee, potrivit Xinhua.

In 2019, aceiasi cercetatori au descoperit un grup de 19 gauri situate in aceeasi regiune, a relatat China Daily. Toate erau conectate de un sistem de pesteri si un rau subteran, a relatat publicatia. A fost unul dintre cele mai mari clustere de acest fel gasite vreodata in aceasta regiune.

Mai mult despre:

Comentarii: