O gluma a unui fost general SRI o isterizeaza pe Olguta Vasilescu. Spune ca vor sa o omoare: „Ma vor in groapa”

politica

Reactie excesiva a Liei Olguta Vasilescu fata de o gluma publicata pe Facebook de fostul general SRI Dumitru Dumbrava. Vasilescu sustine ca „securistii” vor sa o omoare.

„Daca nu au putut sa ma bage in beci, securistii ma vor in groapa…”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Lia Olguta Vasilescu, a carei numire in functia de ministru al Dezvoltarii Regionale a fost refuzata din nou de catre presedintee Klaus Iohannis, a declarat joi ca refuzul sefului statului este un caz „unic in istoria postdecembrista” si ca vineri ea si Mircea Draghici vor da in fata unui notar declaratii ca nu se afla in situatiile de incompatibilitate prevazute de lege.

„Eu i-am transmis cartea de identitate (…) sunt cetatean roman, cu domiciliul in Romania si, de asemenea, am scos si certificatul de cazier judiciar pe care l-am transmis Guvernului inca de acum o saptamana. Nu s-a pus la dosarul care s-a transmis presedintelui Klaus Iohannis, dar s-a certificat prin semnatura doamnei prim-ministru ca acesta exista. Se pare ca nu o crede pe doamna prim-ministru ca exista”, a spus Vasilescu joi, intr-o emisiune la Romania Tv.

In ceea ce priveste eventuale incompatibilitati, Olguta Vasilescu a spus ca va face o declaratie si „prin notar”, desi legea prevede ca are la dispozitie 15 zile pentru a iesi din eventuala situatie de incompatibilitate.

„De fiecare data s-au facut verificari, se fac de agentiile de specialitate, i-am transmis curriculum vitae din care reiesea faptul ca n-am nicio incompatibilitate, sub semnatura, deci nu asa cum spune presedintele si maine o sa-i facem si prin notar, ca daca asa se cere, mai nou. Si eu si Mircea Draghici suntem programati maine, la ora 9.00, la notar. Nu fac misto. Presdintele Klaus Iohannis face misto si nu de noi, ca persoane, ci de doua ministere care la ora actuala nu au ministri. E o situatie foarte problematica pentru Romania dupa preluarea presedintiei”, a adaugat fostul ministru.

Vasilescu a precizat ca „este unic in istoria postdecembrista sa ceri la numirea unui ministru sa-ti prezinte documente justificative”. In plus, Lia Olguta Vasileascu a afimat ca a facut parte din trei guverne in baza unui decret semnat de presedintele Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis i-a trimis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dancila, precizand ca, in continuare, propunerile de numire in functia de membru al Guvernului nu fac dovada indeplinirii tuturor conditiilor de legalitate, astfel incat sa li se poata da curs.

Mai mult despre: ,


Comentarii: